Roll with the punches

[13.40]
Sabai dii från Luang Prabang!
Nu har vi tagit oss till vårt allra sista stopp här i Laos. På vägen hit har vi hunnit med en nattbuss till huvudstaden Vientiane, kändes som allt annat än just en huvudstad. Tog oss sedan vidare till Vang Vieng, naturen är vacker, höga berg och grottor utplacerade lite här och var. Utöver tubing, klättring och trekking är fest något som står på schemat, på kvällskanten ser man en hel del lättklädda, fulla, ibland höga människor som hittat tillbaka från Nam Song. Här är det ingen hysch pysch om droger, utan längst bak i menyn finns det en "Happy Menu" med allt från en happy pizza, till opium shake. Vang Vieng är helt enkelt en stad man antingen älskar eller ogillar lite smått. Dock är det lätt att ta sig från turisterna, vi hyrde varsin cykel och utforskade en grotta och Blue Lagoon. Inne i grottan höll vi på att gå vilse, kändes som vi var med i någon hemsk skräckfilm, hur länge överlever man egentligen i en grotta med bara vatten och några kex? Lyckligtvis hittade vi ut.

Tråkigheter som hunnit hända utöver att vi inte blivit frälsta av Laos? Vår kompanjon Barbaskön har blivit stulen, detta under samma cykeltur till grottan. Hur det hela skedde har vi fortfarande inte förstått, men Ingrid är numera en kamera, mobil och några hundratusen kip fattigare. Ingen skadades, och stöld under resans gång tillhör det hela, tyvärr.
Större delen av min resegarderob är numera fisrosa, helt omöjligt att matcha och fruktansvärt fult. Betalar man för en tjänst, i detta fall att få ren tvätt anser jag att de borde ta hand om det också. Frustrerad, men mest upprörd över att jag inte fick någon ursäkt för det hela hamnade vi blåsväder med ägaren. Än så länge har vi inte hamnat i något skabbigt fängelse, så allt är frid och fröjd. Vi kopplar bort allt tråkig som hänt, hoppas på att bli friska snart, och ser fram emot att rida min alldeles egna elefant och bli Mahout-förare!
Life goes on!

*
Ingrid got her camera, phone and Barbaskön stolen in Vang Vieng, my laundry came back pink, we almost got lost in a cave and are definitely on the black list at Nana Guesthouse. However, tomorrow we're getting a fantastic chance to get to know the real profession of Mahout, we're gonna' ride our own elephant, how cool is that?! Luang Prabang is our last stop here i Laos.

When life tries to knock all the wind out of you
You've got to roll, roll with the punches.


Nattmarknad i Vientiane

Vang Vieng

Lili utanför grottan

Inne i grottan som vi lyckades virra bort oss i.

Kommentarer
Postat av: Madde

Landskapet ser ju helt sagolikt ut!Tråkigt med stölder, men som sagt, det hör väl nästan till. Jag känner igen det där, eftersom vi bara hann landa i Australien förra året, så blev Jonathan av med sin sjukt dyra kamera med tillbehör på flygplatsen! Galen start, så jag vet hur ni känner. Hoppas att er försäkring kan gälla?

Kram

2012-01-29 @ 12:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0