Land of a Million Elephants

Äntligen, äntligen har vi gjort något som fått oss att tycka om Laos mer, inget mindre än en heldag med stora elefanter.
Måste erkänna att det sved lite igår när vi betalade 75 dollar "bara för en dag med elefanter", ack så fel jag hade! Idag fick vi chansen att lära oss att rida och ta hand om en alldeles egen elefant.
Det hela började med att vi åkte ut till All Loas Camp bas, utanför Luang Prabang. Väl framme blev det en djungeltur med en Mahout, som är elefantföraren. Om ni råkat missa det tidigare kan jag tala om för er att de här djuren är enorma! Just därför var det så fascinerade att se hur de tog sig fram på de mest omöjliga ställena, hur de simmande i vatten, och lyssnade på deras Mahout. Efter lunch fick vi våra Mahout-uniformer, en lektion och introduktion till de olika kommandon som elefanten lyssnar till, sedan fick vi själva "styra" elefanten på ytterligare en tur i djungeln.
Jag bjuder på fler bilder så fort jag kikat genom dem.

*
Today we hade the chance to learn the real profession of Mahouts, at All Laos Elephant Camp. Amazing day, and we loved it, now all we can think about are elephants.


Kommentarer
Postat av: Madde

Vilken upplevelse Sylvia!

2012-01-31 @ 03:01:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0