A piece of Delhi

Delhis kaos välkomnade oss för några dagar sedan, anlände med skräckblandad förtjustning om jag ska vara ärlig. Vi har träffat många olika människor med tusen olika åsikter om Indien, nu har vi äntligen chansen att upptäcka allting på egen hand.
Direkt möttes vi av kaoset som Indien är känt för, bilar, cyclos, tuktuks, och korna som delar gatorna med människorna och trafiken. Livet på gatorna tycks aldrig ta slut, vad för oss ibland känns som bisarrt är vardagsliv för alla de Indier som strosar omkring. Själva ser vi nog mest förvirrade ut, med all rätt om ni frågar mig.
Vi hade somsagt hört en hel del om Indien, gott och ont, hur svårt det skulle bli att resa som tjejer, hur godhjärtade Indierna är, men syftet att lura dig. Det mesta blir helt enkelt ett litet äventyr. Lyckligtvis har vi hamnat på ett helt underbart litet guesthouse, Mystic Momentes i utkanten av Delhi. Dr. Malik tog emot oss med öppna armar, och det känns nästan som om vi vore hemma hos vår egen familj. På köpet har vi även lärt känns helt underbara människor, Gus, eller Gustavo som han egentligen heter kommer från Braslien, Jacob från Australien, och Momo vår älskade fransman. Tillsammans är vi det ultimata gruppen människor, frukostarna är långa och består av "magiskt bröd och te", medan eftermiddagarna är fyllda med nya äventyr.
Att utforska ett nytt, främmande ställe  med härliga människor underlättar en hel del i ett land där kvinnor mest ska vara i bakgrunden, ha heltäckande kläder vid moskéer, och för gudsskull glöm inte att det inte är dig männen talar till, utan männen som är med dig!
Utöver det är Delhi som vi hade förväntat oss, gånger tusen. Det hela känns nästan som filmen Eat Prat Love, då vi igår till och med hann med att Ashram, där vi mediterade. Det hade jag aldrig kunnat ana!
Efter att ha varit självständiga de senaste tre månader tar det emot att låta grabbarna "ta hand om oss", jag antar att det i slutändan handlar om att ta sedan dit man kommer. Att respektera, se det med öppna ögon och en chans att lära sig något nytt.
Jag lät  Gus ta över min kamera, proffsfotograf som han är lyckades han givetvis fånga alla gårdagens guldkorn. Vi tar en titt på lite bilder från moskén Jama Masjid, i Old Delhi.
*
Good times in Delhi, with wonderful people, new adventures and some meditation. True story!
All the great pictures are taken by Gus

Kommentarer
Postat av: Linda

2012-02-27 @ 19:24:25
URL: http://dekallarmiglinda.blogg.se/
Postat av: Linda

Magiskt bröd? Mättar det hunger???

2012-02-27 @ 19:25:33
URL: http://dekallarmiglinda.blogg.se/
Postat av: amanda

Er resa är underbar!

2012-02-28 @ 11:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0