Jaipur

Från Delhi tog vi oss vidare till Jaipur, den rosa staden med tåg, en resa på 5 timmar. Ett litet äventyr i sig om ni frågar mig, Jacob blir matförgiftad av två samosas, vi dricker chai i stora lass, och hittar tillslut fram till Buni Hotel med en supersjuk Jacob som spyr titt som tätt.
En bra vän som jag är har jag min ipod på högsta volym, intalar mig själv att jag är fullt frisk, Gus väljer att göra det enda vettiga, han skrattar och situationen, Ingrid är neutral, medan jag håller på att dö, men mest synd var det om Jacob förstås.
En hel del chai hinner man med att dricka när man åker tåg i Indien. Sockerchock, check.

Jaipur burkar kallas den rosastaden, och är huvudstad i Rajasthan. 1876 såg Maharaja Ram Singh till att hela gamla staden målades rosa, en färg som förknippades med gästfrihet, för att välkomna Prinsen från Wales.

Medan Jacob återhämtade sig på hotellrummet passade jag, Ingrid och Gus på att kika runt på lite textilfabriker, här textilfärgning, som bland annat hamnar på Indiska, hemma i Sverige. Mannen påstod att de här unga killarna hade praktik här och fick en liten summa lön, han lyckades dock inte övertala mig helt.

I Lonely Planet kan man läsa följande; Jaipur is addicted to shopping and shopaholics will be in heaven". Ingrid och jag fick varsitt magiskt vackert paraply från Gus, lycka!

Maharaja Sawai Mansingh City Palace, fina vackra byggnader och trädgårdar, här kunde man även hitta en och annan ekorre (eller furry gecko som Jacob trodde att jag menade) och himlans många duvor. Nästa gång tar vi en titt på Amber Fort tycker jag!
*
Some pictures from Jaipur, the pink city.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0