Hostel-livet

[17:04]
Att bo på hostel är smidigt och oftast billigt, dessutom är det ett perfekt ställe att träffa nya människor, byta erfarenheter och tips eller bara umgås.
Under en vecka har vi nu hunnit på två olika hostels, 365 Inn i Beijing och här i Xi'an har vi bott på Han Tang Inn. Två nätter på det sistnämnda för ett dorm har vi betalat ungefär 85-90 kr/pers, och i Beijing kostade det 260kr/pers för 5 nätter.

Till viss del är det anstängande att bo med andra, å andra sidan blir det så mycket billigare, särksilt i de lite större städerna. Kvällarna spenderas även här på hostelet, just för att det finns så många trevliga personer. Här i Xi'an har vi bland annat träffat på Paul och Amy från England som gör en 12-månaders resa, de ska till Nya Zeeland efter Kina. Ett annat häftigt par är Vinny och Carolyn, från Irland som nyligen gift sig, varit 10 veckor i Indien, och efter Kina flyttar de till Kanada.
Att träffa människor som dem är inspirerande, och det känns verkligen som om det finns hopp för sådana som mig också.
Det sorgliga är dock att lika fort som man träffas, och inser hur bra man kommer överens, lika snabbt försvinner antingen vi eller dem.

Ikväll blir det hursomhelst nattåg till Shanghai, igår insåg jag att det tar 15 timmar och inte 12. Hoppas vi sover minst lika gott som sist!

Kommentarer
Postat av: Carrouu

haha ja på IKEA är det julhysteri just nu. alla julsaker börjar ta slut redan nu!Ja jag ska faktiskt åka hem mellan den 23-29 dec :) kände att familjen är viktigare än jobbet om man ska tänka på vad som är viktigast i livet. Plus att julen är en urfin högtid då alla samlas (förutom Madde då), henne ser jag nästa gång i Maj :)Hur är klimatet i Kina såhär års? varm höst?

2011-11-26 @ 11:18:57
URL: http://cnascarro.blogg.se/
Postat av: märta

hur mår du och vart är du nu tss????:)

2011-12-04 @ 12:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0