Grillfest här

imag0085_1309374 (MMS)

Grillfest här


Nödvändigt ont

Jag "tappade" bort min guldring på jobbet idag, den jag fick av underbara JR i studentpresent. Jag blev lite smått hysterisk, fina disk-tjejen tog till och med på sig handskar för att leta genom både soporna och slasken. Jag genomsökte sedan hela restaurangen, gick genom en liten soppåse, och slasken ännu en gång utan någon större framgång. Jag var så uppgiven, so I said I little prayer, alldeles sant.

Helt plötsligt är de där reglerna i hygienpärmen otroligt viktiga, och inte kan jag ursäkta mig med att det var någon förlovningsring inte, (det får man nämligen bära) nej, nej,  en helt vanlig guldring som jag fick i studentpresent. Jag kunde förstås inte fråga någon gäst heller, "ehh, du, ursäkta, har du hittat en guldring i din mat? Den är superfin!"...
Nu när jag kom hem, efter finbesök av kusin, och hennes föräldrar, vad tror ni jag hittar precis bredvid en av alla de kuddar som ligger i sängen? Jo, min guldring förstås!
Jag har antagligen lyckats ta av mig den i sömnen, inte sett den på morgonen och tagit förgivet att den som alltid suttit på höger ringfinger. Tji fick jag.

Imorgon är jag ledig, då ska jag inte tappa bort min ring, inte ens på låtsas, jag ska inte gå i parken, men jag ska däremot vaccinera mig mot tropiskasjukdomar, hitta doppresent, och dessutom bli ännu mer "Vimmerbybo", genom att gå till Chaplins imorgon igen. Jag skyller på att jag fastnat i säsongsträsket.Far åt pipsvängen!

Den 18:e juni, iår hade Mattisskogen premiär! Häftighetsfaktorn är hög må ni tro, och hela borgen är galet fascinerande. Vi tar en titt utifrån tycker jag!"Den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen, ja, det var en åsknatt så att allt oknytt som höll till i Mattisskogen förskrämt kröp undan i sina hålor och gömslen, bara de grymma vildvittrorna gillade åskväder mer än alla andra väderoch flög med tjut och skrik runt rövarborgen på mattisberget."

Borgen delas mitt i tur när åskan slår ner, och hujedamig vad rädd jag blev. För att inte tala om vildvittrorna, grådvägarna, rumpnissar, rösterna som kallar i dimman och när rövarna sjunger, det är så bra att jag får rysningar! På lite drygt en halvtimme har de lyckas återskapa större delen av boken, och filmen. Fantastiskt om ni frågar mig, tummen upp!


Vilddjursmöte mellan Mattis och Borka.

"Ryk och ränn och far åt pipsvängen med er, om ni inte kan hålla sams!"


Birk lovar och svär att han aldrig ska bli en rövare, och mot slutet kommer givetvis Ronjas vårskrik.

Glad Midsommar!

Jag väljer att strunta i hela midsommarfirandet, inte frivilligt förstås, utan för att min kropp protesterar mot ungefär det mesta. Med andra ord pimplar jag hounugste ikväll, om jag inte spontant bestämmer mig för F's midsommarfest.

Jag hoppas innerligt att ni är mer friska än mig, och njuter tillfullo av festligheterna, det ska man, det är ju trots allt midsommar!

Tre små apor! De tre aporna heter Sylvia, ...

imag0127 (MMS)

Tre små apor! De tre aporna heter Sylvia, Linnéa och Madde. Varken deras namn eller beeteden är särskilt orginella och sviker inte nämnvärt från det normala. Alla har nog träffat på personer som varken vill se eller lyssna och som definitivt borde hålla tyst.


Nya Mattisborgen är rätt maffig!

imag0074_1308742 (MMS)

Nya Mattisborgen är rätt maffig!


Born to shop, forced to work

Är lite smått osäker på vart all min tid försvinner, inte hjälper det med fler klockor i samlingen. Den vita, och den enkla bruna inhandlades igår, den übersöta ugglan fick också ta del i familjen.
Den vita kunde jag helt enkelt inte motstå, dessutom var det rea på den, halvpriset! Den bruna ska jag ha när jag jobbar, lite som välgörenhet, fast till mig själv förstås. Resten av fynden får ni se en annan dag!

Näst sista dagen av ledighet har jag bland annat spenderat med herr J, vi tog en fika på Epok, jag käkade upp större delen av han bärpaj, och passade på att lätta på mitt hjärta. En sådan fin kill-vän som han borde alla ha turen att ha tycker jag.
Nu ska jag ta och krypa ner här, och hoppas på att jag känner mig mindre krasslig imorgon, då bjuds det nämligen på nya äventyr!


Göteborg

Nu har jag hunnit med mitt Göteborgs-besök, ett litet äventyr i sig om ni frågar mig.
Ett frisyrbyte (igen), fått en nära döden upplevelse på nattklubben Berså, (ja jag överdriver en aning) och hunnit inse att precis som Oxfords gator har Göteborg och dess affärer en osund relationen till mig. Medan min plånbok blöder, blir mitt materiella jag kolossalt lycklig.

Utgången i lördagskväll bjöd bland annat på två utav de sämsta DJs jag någonsin hört under mitt snart 21-åriga liv. Trots klagomål/önskemål från större delen av gästerna fortsatte kass musik strömma ur högtalarna.
När musiken sedan framåt ett-tiden lägger av helt, och det enda vi hör är något slags larm tappar jag tålamodet. Ingen information fick vi heller, och när vi frågar DJ-tjejerna talar de om att det är ett inbrottslarm... Det visade sig senare vara ett brandlarm talade en utav vakterna om för mig när jag frågade på vägen ut, ändå väljer de att släppa in fler gäster, vart är logiken? Trots omständigheterna en helt trevlig kväll!
Söndagen spenderades med film, Taken och You again, god mat och framåt kvällen gick vi till Tintin och fikade, ett café som har öppet precis jämnt, och det hänger superfina Tintin tavlor överallt. Attans att jag inte tog med kameran! Men här ser ni en liten del utav Yoyos lägenhet och utgången.


Blev givetvis några shoppingpåsar som fylldes!


Utan musik är ett uteställe mer eller mind...

Utan musik är ett uteställe mer eller mindre värdelöst. Något som är ännu värre? Att inte veta om det är ett brandlarm som tjuter eller ej. Mindre awesome


Så här ser jag ut en lördagskväll i Göteborg.

imag0073_1308428 (MMS)

Så här ser jag ut en lördagskväll i Göteborg.


Ett skepp kommer lastat med 14 tjejer!

Jobbat som vanligt precis hela veckan, men onsdagskvällen bjöd bland annat på middag, eftersom Adelinn fyllde 20, i tisdags. Ett glatt gäng på 14 tjejer invaderade kinarestaurangen, god mat och otroligt trevligt sällskap.
Förfest hemma hos Alexandra, där det bland annat blev "Jag har aldrig..." innan vi drog vidare till Chaplins, där alla förväntansfulla studenter befann sig. Vissa var mer salongsberusade än andra, medan en del valde att se Svanprinsessan in på småtimmarna. Malin som gått och citerat filmen större delen av kvällen somnade givetvis efter "AKTA, ANKA!"sagts, medan jag grabbarna kom fram till att Prinsessan och Grodan borde ses nästa gång. Fram tills dess tänker jag njuta av ett par lediga dagar, efter gårdagens 11-timmarspass på jobbet. Jag är nämligen på väg till Göteborg, där väntas god mat, trevligt sällskap, shopping och möjligtvis ett besök hos frisören.

Peace!


En ledig söndag

Mina småsyskon va lite bättre på kubb än vi. Det slutade oavgjort, sedan vågade vi inte spela mer.  Söndagen kom och vi slappade, åt frukost ute, och blev påminda om hur underbart Sverige är under sommaren, fortsatte dagen med en kort promenad till Karamellkokeriet här i Mariannelund. Rackarns goda karameller har de, sväng förbi när om ni har vägarna förbi.

'


Säg har du ditt glada barnasinne kvar?

Växte ni upp med Astrid Lindgrens sagor?

De flesta barnen i norden vet vem Pippi och Emil är, det visste givetvis Ingrid också, men inte mycket mer än så. Så Linda och jag såg det som vår uppgift att se till att Ingrid tog igen det hon missat  i 21 år.

Nu har högsäsongen dragit igång, och alla förutom Roja och resten av gänget i mattisskogen befinner sig på plats. Fröken Pruslelius Allsång på stora scenen med Kling och Klang, Pippi, Emil, Bröderna Lejonhjärta och Familjen Svensson i Katthult  är lite av vad vi hann med under dagen.
Galet trevligt lördag om ni frågar mig! :)


Underbara fredag!

Det har varit fullt upp de senaste dagarna! I torsdags, efter jobbet träffade jag Siri, tog en fika på Epok och insåg hur snabbt tiden rinner iväg. Senare på kvällen fortsatte Linnéa och jag vårt Secret Diary of A Call Girl-maraton, givevis med Ben&Jerrys till, och i fredags fick jag äntligen träffa min saknade Elin!

Elin lyckades missa sitt anslutningståg från Nässjö, men lyckligtvis har Ingrid körkort, så det blev en liten roadtrip till Eksjö. Efterlängtad reunion, och vi hade så rackarns mycket att ta igen, dela med oss och njuta av varandras sällskap. Otroligt skönt att vi äntligen befinner oss i samma land igen, till och med samma landskap för en dag och precis som alltid kändes det precis som vanligt, de åtta månaderna som gått mellan oss kändes nästan som igår.


Paketöppning, tacos och en himlans massa kärlek.


Dagsutflykt till Karamellkokeriet. De är v...

imag0067_1307875 (MMS)

Dagsutflykt till Karamellkokeriet. De är våra grannar.


Frukost med de bästa

imag0063_1307869 (MMS)

Frukost med de bästa


"Du är inte klok, du är apselut inte klok."

Idag har jag haft min nyinköpta kjol från Cubus. Jag kände att jag faktiskt var värd den, dessutom kostade den ynka 49 riksdaler. Vem kan motstå det? En svart, enkel kjol som passar till mer eller mindre allt. Done deal.

På köpet är jag även ledig idag, himmelsk om ni frågar mig. Det blev en förmiddagstur till parken med Pixie och Frida. Precis efter bilden tagits hoppar hon givetvis i fontänen med sina röda converse.

Pixie trivs bra i lillastaden, där springer hon omkring som bara den! Hon verkade även gilla Pippi, då hon lyckades sitta helt still under hela föreställningen.
Idag var Pippi sakletare, hon hittade en gammal rostig plåtburk, en sådan går det nämligen alldeles utmärkt att lägga kakor i och då blir det plötsligt en trevlig "burk med kakor", och det är ju alltid bra att ha.
Pippis mamma är en ängel uppe i himmeln, och hennes pappa är kung på Kurre-Kurreduttön, men det vi ni förstås redan.


"’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi.
’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’"


Pixie och Lillagubben är BFF's, True Story.

Vi tog även en liten tur till Junibacken, där befann sig Madicken, Lisbet, Alva, Abbe och Farbror Nilsson. Där hade både Madicken och Abbe fått löss, medan Farbror Nilsson gick rakt in i rävsaxen, han själv lagt ut.

Jag skulle hitta en födelsedagspresent till min mamma, och kom hem med bland annat den här boken till mig själv, smycken, och igår köpte jag ett par chinos.... Ni som kommer hem till mig, har inget annat val än att fylla i boken. När vi är fyrtio eller ännu äldre kan vi sedan se tillbaka, och tänka hur unga och naiva vi en gång varit. Bra va?

Så fick jag blommor, just för att jag är ledig. Blomleverans och allt. Det är fina grejer. Ungefär så har min dag varit.


Almost Everything

Till och från blir jag lite smått instabil, det är tillåtet tycker jag. Då är det bra att musik har en lugnade inverkan på mig, särskilt Wakey!Wakey! (och Linda, och Elin)
Jag har förövrigt en helt fantastisk helg att se fram emot, mina allra bästa vänner kommer befinna sig på samma plats med mig. Jag blir så rackarns glad!


Med ett hjärta av sten och en järnklo

Idag såg jag Mio Min Mio för allra första gången. Jag har varken läst boken eller sett filmen, nu spelar de den på Lilla Scenen, vilket passade prefekt idag när jag började vid tolv. Nu måste jag nästan läsa boken, så bra spelade de den!

Då rev han upp sin svarta sammetsrock över bröstet.
"Se till att du träffar hjärtat", skrek han.
"Se till att du hugger rakt genom mitt hjärta av sten. Det har skavt där inne så länge och gjort så ont."
Jag såg in i hans ögon. Och i hans ögon såg jag något underligt. Jag såg att riddar Kato längtade att bli av med sitt hjärta av sten. Kanske var det så att ingen hatade riddar Kato så mycket som riddar Kato själv.


Mitt badkar & Jag.

Så här ser vårt bubbelbadkar ut om ni skulle få för er att undra över det någon dag. Riktigt mysigt om jag får säga det själv. Särskilt när du precis avslutat ett bad, och undrar vad det är för konstigt ny remix av Rihannas Complicated och Wakey!Wakey!'s Light Outside spelas på mobilen.
Det visar sig vara en av dina bästa vänner som råkar befinna sig i Hässleholm, på Siesta givetvis som ringer, ingen ny remix alltså. Och helt plötsligt har du något att se fram emot, nämligen att två av dina bästa vänner kommer befinna sig på plats, och du vet att ni kommer ha så rackarns roligt nästa helg. Sånt gör mig glad.

Medan alla andra befann sig på Siesta

Ja, jag vet att jag drar precis alla över en kant, alla befann/befinner sig inte på Siesta. Men saken är den att jag hemskt gärna också hade velat vara där. Istället har de senaste dagarna mer eller mindre varit ett helvete på jobbet, hektiskt, underbemanade på köpet, och helgen är inte ens slut.
I torsdags var jag hursomhelst ledig, och hann med  ett litet bullkalas på Linnéas balkong innan jag drog till Premiärfesten, som egentligen mest är till för skådespelarna, då det sker en himlans massa avtackningar, å andra sidan får vi andra chasen att spana in dem lite mer. Lugn kväll, men lika trevligt för det.

 

"Så här nära marken har jag nog aldrig varit"
- Kim när han cyklade på "min" cykel.

 


Det är skönt att komma ut på en skogspromenad, men av sprit och musik blir man dubbelt så glad ;D


Premiärfest här dårå.

imag0047_1307043 (MMS)

Premiärfest här dårå.


En illusion

Förra veckan fick jag nöja mig med Öltältet, istället för Italien, denna helg får jag nöja mig med Premiärfetsen som är ikväll, medan Ingrid och Linda dansar loss på Siesta.
Nej, nej, jag är inte alls bitter eller avundsjuk.
Vimmerby är rätt fint, och The Kooks kan jag ju förstås lyssna på i min ipod. Att se dem live är ju inte hela världen...

Nejdå, jag är inte alls bitter ;D

RSS 2.0