Vardagslyx i backpackandet

[21:45]
Vare sig jag befinner mig hemma eller på resande fot förundras jag över hur snabbt jag och andra anpassar oss. Ny valuta, ny kultur, nya smaker, ny omgivning, nya rumskamrater, ja nästintill allt!

Efter att vi spenderat tid i både Peking och Xian, där vi betalade 2yen för tunnelbanan, respektive 1yen för buss blev jag lite smått snål och tänkte jisses, hela 3yen för en bussresa (på upp till en halvtimme, fyrtio minuter om inte mer kan tilläggas)!? Vi blev på köpet otroligt bortskämda med god mat varje dag hos Ingrids mormor, allt har sedan dess smakat ok, inget vi jublat över.

I Guilin hade våra madrasser värmeslingor, vilket passade frusna lilla mig perfekt, vande mig alldeles för snabbt och framme i Yangshuo tycktes sängen aldrig riktigt bli tillräckligt varm, hur mycket jag än hade på mig, eller de där extra filtarna.
Nu befinner vi oss på hotellet här i Nanning, ett helt eget rum med två separata stora sängar, eget badrum, tv och internet, känns smått lyxigt! Jag har absolut inget emot att bo i dorm med andra, men rackarns vilken frihetskänsla jag har! Efter 9 timmars resa kommer jag sova gott, trots att sängen är lite hård. Är det inte lite fascinerade hur anpassningsbara människan är?
Jag är dock lite skeptiskt över om jag någonsin kommer förstå mig på Vietnamesiska dong, 1SEK är nämligen ungefär 3000VND. Tänk er då en enkel taxiresa, eller att pruta på någon marknad?
Hur var det nu igen? 1 svensk krona motsvarar så här många USD, och 1USD är 21 000VND, eller hur var det? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0