"The cultural & spirutal heart of Vietnam"

[23:54]
Trots dåligt väder har vi haft det bra i Hué, som förövrigt är helt olikt Hanoi. Rubriken till inlägget är taget ur Lonely planet, och det är precis vad vi behövde för att få upp lite hopp, och kunna säga till oss själva, "vad var det jag sa?". Här i Hué känner jag den där efterlängtande värmande känslan, vänliga människor, en skön atmosfär Vietnamesisk mat utan någon liten västerländsk twist. Känna att jag faktiskt är utomlands, inte tagit ett steg och hamnat i någon Europeisk storstad, fylld av västerlänningar. Äntligen, ÄNTLIGEN har jag fått en äkta dos av Vietnam, och vet ni vad? Jag gillar det och ser fram emot allt annat landet har att erbjuda oss.


Idag har vi hunnit med att utforska staden citadell vilket tidigare var en kejsarstad, sorgligt nog förstördes en stor del av den under kriget av Amerikanarna. Innanför murarna finns stora trädgårdar, och The Forbidden Purple City.

Kändes smått magiskt att få vandra omkring där.

För att ta oss till Thien Mu Pagodan blev det en liten båttur, längs floden hänger det nämligen ett gäng kvinnor som försöker locka oss turister att åka just deras båt. Efter 2 dagars tjat gick vi tillslut med på det. Under turen dit försökte kvinnans mycket unga dotter sälja souvenirer till oss. Jag ansåg att hon borde vara i skolan.

Thien Mu Pagodan, en av de mest kända byggnaderna här i Vietnam. Thich Quang Duc, som var en vietnamesisk buddhist och mahayana munk, brände sig till döds offentligt 1963, i Saigon i protest mot Presidenten Ngo Dinh Diem förtryck av den buddhistiska religionen.

Sköldpaddor symboliserar lycka, så jag och Barbaskön klappade lite extra på denna.
Trang Tien Bron lyste fint på kvällen, och med det avslutar jag härmed min vistelse här i Hué. Tidigt imorgon beger vi oss längre söderut, hoppar på Open Tour Bussen och beger oss till Hoi An, där ska det tydligen vara varmare, och en hel bunt med skräddare!
Fler bilder finns här, dyker upp fler om några dagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0