Shanghai in colour

[10:13]
Min ena lillasyster, Märta påstod att hon bara kollar på bilderna, så jag gottgör lite efter alla inlägg utan bilder nu. Här är en liten del utav Shanghai.

Första dagen gick vi bland annat till gamla stan, himla fint!

Ingrids mormor och jag. I gamla stan finns det fina tehuset. Ni ser det inte riktigt på bilden, men promenad gången är vinklade, detta för att hindra onda andar från att passera.


Här ser ni The Bund, Shanghais strandpromenad och front mot Huangpufloden. Ordet Bund kokmmer från Hindi och betyder en vall som ska skydda mot översvämningar.

Orientel Tower, 468 meter högt och vackert förstås.

Dag tre besökte vi Shanghais planning museum, fanns en avdelning med massa dokument på hur Shanghai såg ut innan de byggde om, en med fina oljemålningar på staden, och en men vykort och posters från kommunisttiden.

Efter att ha vilat upp mig i några dagar åkte vi till en vattenstad en timme utanför Shanghai, Zhujiajiao. Tog bussen dit för 12 yen, och väl framme blev vi attackerade av försäljare/"guider"

Gick efter ett tag med på att ta en rickshawguide, visade sig vara överflödigt, men lite mysigt var det.

Ja, och så har vi förstås ätit en himla massa mat också, förutom de dagarna jag knappt kunde öppna munnen. Men när det väl gick tog jag förstås igen alla missade måltider. På bottenvåningen vid Peoples' Square fanns en matavdelning med världens godaste Cream Puffs. Dog lite smått.

Efter en vecka extra i Shanghai tog vi sedan nattåget till Guilin, där vi är just nu. Idag åker vi vidare till grannbyn Yangshuo för att chilla ännu mer.

Kommentarer
Postat av: Björn

Såg ni den gigantiska och helt tokgalna rondellen vid Oriental Tower där de kör som dårar? Kineser har inget i trafiken att göra ;P

2011-12-13 @ 03:52:33
Postat av: Carrouu

kul med bilder! vad är cream puffs för något? :)

2011-12-13 @ 20:39:36
URL: http://cnascarro.blogg.se/
Postat av: Pixie

Härliga bilder! Uppskattas verkligen av lilla moi! Saknar er båda! Ät mycket!

2011-12-13 @ 22:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0