Girls night

Efter att ha tjockat på mig hos Linnea i onsdags, bestämde vi oss för att dra ihop ett tjejgäng, ta bilen till Västervik och checka in nya Sex and th City filmen. Tjejgänget bestod av mig, Linnéa, Karin och Victoria och det var en mycket trevlig kväll. Det va alla tjejer och de där fem killarna som jag och Victoria  räknade till.

Bilresan i sig både till Västervik, och hem var ett riktigt äventyr, bestående av felkörningar, alldeles för hög hastighet i ett försök att hinna fram till 20.30, för att kunna hämta ut våra reserverade biljetter, innan tiden gick ut, vilket ledde till att Linnéa la foten på gasen, samtidigt som våra hjärtan slog ett par extra slag.
Efter mycket om och men hann vi faktiskt fram, och vi kunde njuta av filmen! Personligen tycker jag att denna var mycket bättre än tvåan, och trots att den är 2½ timme, flög tiden förbi, definitivt en film jag rekommenderar!

Som ett stort pussel!

Sitter här och gör ett desperat försök att pussla ihop allt jag ska hinna med medan jag jobbar.
Min ledighetsansökan beviljades, vilket innebär att jag kan medverka på både dopet den 5:e juni, och systers student den 11 juni. Problemet?
Jo, det verkar vara så att de flesta skolorna runt omkring bestämt sig för att precis alla ska ta studenten just den 11 juni. Hur i hela friden ska jag hinna vara på flera olika ställen samtidigt?!

Vuxenpoäng

Att byta blöja på småbarn räknas definitivt som vuxenpoäng, vilket i sin tur innebär ett steg närmare vuxenlivet för min del.  ;D

Time goes by

Jag är inte riktigt säker på vart mina dagar försvinner, och tyvärr känns det som om jag spenderar alldeles för många av dem på jobbet. Längtar innerligt till dagarna då jag är ledig, och när de väl kommer försvinner de hux flux! Dagarna på jobbet är inte alltför spännande, varvar det med att umgås med Frida och Pixie så att jag får lite ny enrgi. <3

Igår blev det både en stund hos Frida med mellansyster, och senare även middag på sjömansgatan med tre av världens bästa tjejer, nämligen Linnéa, Hanna och Sofia. God mat (två desserter) och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära av livet?
Idag fortsatte jag och Linnéa i samma spår, slöade i sängen till elva, käkade chokladmousse till second breakfast och tittade på A walk to remember. Imorgon beger vi oss till Västervik för att se den andra Sex and the city filmen.

Peace!


Fara för allmänheten

Drygt 4 år för sent, har jag äntligen tagit tag i att börja övningsköra! Bättre sent än aldrig antar jag, om det inte vore för att jag anser mig själv vara otrligt dålig. Detta är verkligen bland det värsta jag vet, att känna att jag bokstavligen är helt värdelös på något. Det spelar helt enkelt ingen roll om det är lite svårt i början, känslan av att vara dålig på något är allt annat än bra.
Körkortet känns med andra ord i nuläget  väldigt, vädligt långt bort.

Annat som är lite mer roande, och rofullt var gårdagen, som spenderades inne i stan med Hanna, Linnea, Evelina och Mattias. Lugn fredagkväll med film, Hurt Locker närmare bestämt, innan vi alla kröp ner för att orka med ytterligare en dag på jobbet. För min del var dagen mindre bra, migrän, vilket ledde till att jag slutade tidigare än jag skulle, overall helt ok. Drickburken fylls på snabbt, tummen upp för det!

Clumsy!

Jag försöker febrilt komma på hur jag lyckades snubbla och ramla på trottoarkanten imorse, på väg till jobbet. Det kändes som om allting skedde i slowmotion, och att jag skulle kunna rädda mig själv ur situationen, men istället fann jag mig själv liggande på trottoaren. Samtidigt som fallet utspelar sig ser jag hur en mycket vänlig kvinna på andra sidan gatan gör ett desperat försök att ta emot mig, detta utan att lyckas givetvis.
Så där låg jag, och min påse någon meter eller två ifrån mig...
Resterande bit till jobbet var jag en smula orolig att antingen bli påkörd, eller meja ner någon utav alla dagisbarnen som var på väg till parken...

Inte nog med det! Jag har varit världens virrigaste människa på jobbet idag, nästan spillt ut lingon(!) på en gäst, hällt ut varmt kaffe (igen) på mig själv, och tagit sönder ett glas.
Jag tänker intalar mig själv att klänningen, som numera är min och som användas till dopet, träningspasset och chilla hos Hanna imorgonkväll väger upp det hela. Dock vet jag att det allra bästa lösningen vore att befinna mig i Lund, hos Linda!

peace!

20100519

Tyvärr försvinner lediga dagar i intet alldeles för snabbt.
Har dock hunnit med lite av alla saker som står på min "att göra-lista", inklusive att hinna med en härlig fika med Hanna på Epok. Trots att vi jobbar på samma ställe, hinner vi aldrig ses. Längtar därför lite extra till middagen som äger rum tisdag på sjömansgatan!

Nu är det högtid för hallon-mangopaj!

20100517

Det så kallade rådet (släkt till självaste Astrid Lindgren, som ser till att parken drivs i hennes (Astrids) anda) bestämde sig för att dyka upp imorgon, vilket innebar en mycket lugn dag på jobbet, inga pinsamma olyckor. Istället ska jag nu njuta av två lediga dagar.
Dop-present och passande utstyrsel står högt på listan.

Peace!

Förkärlek till Brownies

Att baka brownies, och sedan käka upp minst hälften av dem med mellansyster ingår nog inte i planen "se till att favoritjeansen passar igen".
Förbannande kalorier, men ack så gott! (och roligt, det hade jag i vintras).
Imorgon blir det 6:e dagen på jobbet, och självklart ska rådet komma, just den dagen när F är ledig, och jag har hennes pass. Tänk om jag tar fel beställningen, eller snubblar tack vare min alltför långa klänningen. Någon gång måste vara den första!

Gives you hell

När jag är helt hundra på att det är helt omöjligt att sätta sig ännu mer i skiten, ja då händer det där lilla extra som gör att jag bara vill bryta ihop. Mitt under lunchrusningen slutade kassorna ta emot kontokort, vilket innebar att gästerna bara kunde betala kontant. MITT I RUSNINGEN.
Detta är bara lågsäsong.
Ovanpå detta, får jag en mindre utskällning över att vi serverar senap och saltgurka till isterband, men inte rödbetor. Jo, jag tackar. För det är ju jag som har komponerat ihop maträtterna?
Ändå måste jag le och vara äckligt trevlig, för även om jag har hört frågan hundra gånger (i detta fall, för första gången) är det allra första gången gästen ställer frågan.
fnys.

Nunna med en touch av mormon/amish alt. städerska

Jag har alltid fått höra att jag aldrig skulle passa som nunna(!) Nu vet jag att alla dessa (kloka) människor som kläckt ur sig detta, varenda gång jag påstått att jag ska bli nunna har otroligt rätt.
Jag är helt enkelt alldles för beroende av shopping (och andra materiellating) för att kunna nöja mig med en helsvart lång klänning, med låt oss kalla det vita accessoarer. Detta vet jag med all säkerhet, efter första dagen på jobbet, vilket är otroligt sorgligt med tanke på att våra "utstyrsel"  mer liknar (första alternativet är det mildaste) än något snyggt taget från 50-talet.

1. en begravningsklänning, valt utav någon helt utan stil
2. en dräkt tillhörande en nunna, utan den vita huvud-grejen, istället har vi ett svart hårband med vit spets.
3. något taget från amish- folket.
4. Mormon-klädsel, vilket kanske hamnar i samma grupp som ovanstående?

Jag vet inte riktigt hur något av det ovannämnda bidrar till att inte bryta den så kallade illusionen i parken... Men så ser vi ut på jobbet. En blandning av en nunna/städerska/mormon.
Det kunde ha varit värre antar jag, typ sommar och 30 grader varmt, men än så länge är det grått, vilket innebär att jag slipper svettas i den svarta, ankellånga, tjocka klänningen.  Istället kan jag trippa över kanten, lyckas undkomma att spilla på någon utav gästerna, och alla förutom jag får ett gott skratt! Lite krossat porslin, vad jag det? ;D Det må vara så att jag möjligen överdriver en aning, men med det långa vita förklädet skulle jag praktiskt taget klädmässigt passa in med Amish-folekt.
Yes, kära vänner, så ligger det till, jag håller hus på Restaurang Linnéa numera och har just avklarat min första dag.

Peace!


Introduktionsdag

Idag på bussen hem från stan kunde jag inte låta bli att sitta och tjuvlyssna på telefonsamtalet som pågick bakom mig. Någon ny säsongare som tydligen varit på sin introduktionsdag idag på jobbet är placerad på saltkråkan. Ovetandes om vad som väntar henne lät hon supernöjd, och var helt fascinerad över stället, för att inte tala om nöjesåkturen som finns där och att de har ett helt kök för sig själva. Återstår att se om hon är lika road under högsäsongen! ;D och vänta bara tills hon ser centralköket, då snackar vi KÖK.

Själv har jag hamnat på restaurang Linnéa, istället för tidigare Linas Kök. Tydligen ett steg åt rätt håll, återstår att se.
Ser fram emot sommaren med skräck blandad glädje. Bordsservering och finare mat, väntar spänt för att se vad det blir för klädsel. Imorgon gäller det. Introduktionsdag, 9.00.

Girls just wanna have fun

Trots min korta vistelse i Linköping (och brist och brist på shopping) är jag mycket njöd med de 24 timmarna jag spenderade där.
Ammi mötte mig på stationen igår eftermiddag, och vi bestämde omgående en ny regel. Denna nya regel innebär att vi inte får vara ifrån varandra mer än 6 månader.
Syftet med min spontanaresa var givetvis att njuta av kvällen - check. Jag fick äran(?) ;D att hänga med de coola människorna som pluggar på universitet, de så kallade studenterna på Nationernas hus.
Lärdom av kvällen? Det bekräftades ännu en gång att världen är mycket liten, och Ammis två år äldre bror ser riktigt bra ut.

Peace!


Karin, Ammi och jag. Förfest hos Ammi

 


Nh, with my darling<3


Sen blev vi fler! och det är här jag inser hur liten världen egentligen är...Dessa två envisades om att fyllakäka på McDonalds, vilket ledde till min allra första cheeseburger.
Never again. xD


Sign of life

Jag har varit lite distraherad de senaste dagarna, men jag lever;D Spontanitet funkar rätt bra tycker jag, och eftersom det var för dyrt att boka en sista-minuten-biljett ner till Malmö, och alldeles för långt upp till Umeå (plus att jag måste vara tillbaka tills på söndag, eftersom det är introduktionsdag på jobbet) åker jag till Linköping, till min älskade Fransyska Ammi. Hade gärna varit med på Hannas och Linnéas inflyttningsfest, men Linköping is the place to be, så att säga.

Peace!


1:a maj

I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad...

RSS 2.0