The power of Yoga

Precis som i Eat Pray Love, är Indien stället man ska åka till för att finna sig själv. Delhi är kaos, Jaipur var kaos, men nu i efterhand inser jag hur mycket jag lärt mig från dagarna där. Vem kunde tänka sig att 30 minuter i en park utan killarna skulle vara så påfrestande, eller att ständigt påminna sig själv att gå bort till "kvinnovagnen" när man åker tunnelbana? Att man antingen kommer att älska att hata Indien är sant. Du kan antingen välja att se allt som en motgång, eller välja att se motgångarna som något som kommer stärka dig, kanske inte på en gång, men sakta men säkert byggs både psyket och förmågan att se saker ur ett annat perspektiv.
Att komma till Pushkar är med all säkerhet det bästa valet jag, Ingrid, Gus och Jacob gjort. Sedan Jaipur har kosten enbart bestått av vegetarisk, inget kött, ägg eller alkohol (däremot är det helt ok att röka och bli hög på annat, vilket jag inte förstår). I Pushkar har vi dessutom haft Yoga-sessioner vid 7.30 varje morgon med Hari Om, och mediterat i solnedgången med Stefan. Igår fick jag även chansen att prova på Reki healing, efter att jag överansträngt mitt knä på Kalbelia dansen.
*
Yogasessions, meditation, reki healing, Pushkar is the right place.
Hari Om's pictures

Kommentarer
Postat av: Bea

Hej Sylvia! Spännande att följa din Asienresa lite nu och då :-) Ni verkar ha det bra, spännande och intressant!

Jag reagerade bara på det du skriver om yoga, och hoppas att du vet vad det egentligen är och innebär. Tyvärr går det aldrig att separera yoga som träningsform från sitt ursprung i hinduismen, och yoga betyder och är utsläckandet av liv. Hur gött det än kan vara och hur bra man än mår efteråt, och även om det inte är ditt motiv med yogan så tror jag att det inte går att komma ifrån själva ursprungstanken och bakgrunden i det religösa, så jag bara påminna dig om det.

Ha roligt! Men var samtidigt försiktig.

Önskar er en fortsatt grymt bra resa!

Kram Bea

2012-03-07 @ 10:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0