Incredible India!

Resan börjar närma sitt slut, verkligheten gjorde sig påmind, slog mig som en hård käftsmäll när vi tidigare skrev ut våra flygbiljetter.
Hur sammanfattar man egentligen en månad i Indien? Hur och vart ska jag börja att bearbeta allt som har hänt, inte minst de senaste fyra veckorna i ett intensivt land som Indien? Jag väljer att göra det med lite bilder.
*
The trip is coming to an end, summed up a month in India with Pictures, from stressful Delhi, to Jaipur, Pushkar, Agra to the Beaches of Goa.

(Gus bild) Jama Masjid Moskén
För lite drygt en månad sedan började vår resa här i Stora landet, Indien. En resa som i slutändan skulle visa sig vara häpnadsväckande, fyllt med allt och lite till. I Nepal hade vi fått höra att det bästa vore om vi hittade oss varsin Västerländsk man till Indien, skrattade mestt åt det och tänkte sedan inte så mycket mer på det.
Första stoppet, New Delhi och underbara Mystic Moments med Mr Malik som ägare, där träffade vi Jacob, Gus och Mômô, vi behövde dem för att ta oss upp i tornet vid Jama Masjid Moskén. Kvinnor får nämligen inte gå upp dit utan en man hade vi hört.
Att resa som tjej i Indien går, men det är en utmaning. Fördelen med att resa två veckor med killarna? Att slippa de sliskiga blickarna från männen, som verkar klä av oss tjejer med blickarna. Varför ska vi behöva täcka oss från topp till tå, bara för att de inte kan kontrollera sina egna tankar? Varför ska vi tjejer inte kunna gå till parken själva? Ja, de två veckorna med killarna underlättade mycket för oss, samtidigt som vi blivit sjukt frustrerade. (Återkommer till det i ett eget inlägg)

(Gus bild) Amber Fort
Tog tåget vidare till Jaipur, under den resan lärde vi oss att vi aldrig någonsin ska äta Samosas på tåg, och hur många koppar chai som hinner förbrukas under 7 timmar. Jaipur är känt för shopping, men spendera inte alltför mycket pengar där, det är inte så billigt som de få en att tro.
I Jaipur borde man även passa på att besöka Monkey Temple (Galta Temple). Där springer det omkring en himlans massa apor, en och annan get, gris och någon helig ko förstås och så får man en fin utsikt över staden. Passa på att åka dit senare på eftermiddagen/kvällen så att ni får en fin solnedgång.
Jaipur-besöket avslutades med det fascinerande observatoreiet, Jantar Mantar, som påbörjades av Jai Singh, 1728. Rätt mäktigt, även om det hela är lite krångligt.
Hyrde privatchaufför till Pushkar, fick rummet med finaste utsikten, och varje morgon var det gratis yoga med Hari Om 7.30, vid templet, frukost på Enigma, lugn eftermiddagen, och kvällen inleddes med meditation med Stefan innan en avslutande middag, även det på Enigma.
Kamelsafari ute i öknen hanns det med. Tre timmar räckte gott, nu kan jag stryka att rida en kamel och elefant från listan. Sorgligt nog får de unga killarna som  följer med löjligt lite  månadslön, dricksa gärna lite extra, detta tänkte vi inte på, och jag har fortfarande dåligt samvete att största delen av summan vi betalade gick rakt i fickan på vår hotellägare... Utöver Yoga, kamelsafari och shopping hanns det även med Kalbeliadans.
Happy Holi! Färgens festival, hejdå vinter, hej vår! Ja, en bild säger mer än tusen ord, så jag bjuder på en till så att ni ska få ett hum om vad Holi va.
Ja, ni ser ju själva hur det såg ut.
Åkte till Agra, såg Taj Mahal i solnedgången.
Såg Taj vid gryningen, tog givetvis det obligatoriska kortet. Mäktigt. Tog oss sedan efter mycket om och men vidare söderut, 3 nattbussar i sträck, en resa på 3 dygn vidare till Goa.
Holy Cow välkomnade oss med öppna armar. Här firades bland annat St. Patricks Day, slog dock inte den i Österrike för några år sedan.
Palolem Beach har bland annat bjudit på sena kvällar vid Holy Cow, eftermiddagar på Cafeinn, med goda vegetariska hamburgare, de godaste tonfiskmackorna, och kvällsmat vid havet.
Holy Cow! En månad i Indien, en månad av vegetarisk kost bestämde vi oss för. Det gick alldeles utmärkt, tills vi tog oss söderut (I Pushkar fanns det bara vegetarisk mat på menyn). Än så länge har vi kunnat säga nej, och det är betydligt lättare att "vara" vegetarian här än hemma. Om jag klarar av att fortsätta hemma är en helt annan fråga, grillad färsk fisk är inte lika vanligt och billigt som här. Har även njutit av goda rätter med underliga namn som Fried Dal, Thali, och Mali Kofta, Garlic, cheese naan och annat gott.
Ja, och nu är vi i slutspurten, snart hemma. De senaste dagarna har vi bott i de här små söta sakerna. Rätt mysigt, fram tills att det kryper en stor fet kackerlacka på myggnätet innan läggdags. En upplevelse i sig. Ja, där har ni det, en mycket liten bit av Indien på en månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0