Clock watching in Luang Prabang

[15:10]
Att ständigt vara på resande fot medför givetvis en hel del andra små överraskningar med sig. Vi vet aldrig hur morgondagen ser ut, även om vi skulle planerat den in till minsta detalj. Det gäller helt enkelt att ta allt med en nypa salt, ha lagom stora/låga förväntningar, och alltid vara vaksam. Man lär sig att uppskatta de små sakerna, några extra centimeter extra utrymme till benen i en buss, ljummet vatten istället för kallt, billiga dorms etc. Ett helt annat perspektiv på saker och ting växer ständigt fram.

I skrivande stund befinner sig min andra hälft på hostelet och mår tyvärr mindre bra. Det värsta är att känslan av att inte kunna göra något, hur mycket vi båda önskar och vill lär hon inte tillfriskna mirakulöst. Så här sitter jag på  Joma's, ett trevligt café, gör ett försök att bearbeta de senaste två månaderna, och att strukturera upp de två kommande och tiden efter resan.

Ikväll drar vi vidare till nästa stopp, vårt femte land på listan, nämligen Thailand! Vi har en sisådär 20 timmars sittandes bussresa framför oss innan vi är framme i Chiang Mai, där vi ska vara i 4 dagar innan vi reser vidare till Bangkok.

Här
har ni Laos i bilder
*
Counting down the hours before a 20 hour long bus journey to Chiang Mai, reflecting the past two months, feeling lucky and appreciating the small things in life.


Kommentarer
Postat av: Madde

Underbart inlägg Sylvia. Jag vet precis hur du känner. För när man backpackar runt så är det liksom små saker som kan göra en glad. Typ som att dom har en glass-smak som påminner om någonting i Sverige, ibland ler man extra mycket bara för att det finns en spegel på hostelrummet eller att människor i allmänhet är vänliga och hjälpsamma. Sen tror jag kanske också att allt är spännande och annorlunda på ett annat sätt i Asien :)

Lycka till med bussresan till Thailand! Ni kommer att älska det!

2012-01-31 @ 11:04:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0