24 hours in Chiang Mai

När Ingird och jag anländer till ett nytt ställe, eller i vårt fall ett helt nytt land prioriteras mat bland det allra första vi gör. I Peking var det exempelvis Pekinganka, i Vietnam Pho, som är risnudelsoppa med kyckling eller biff och chili samt en klyfta lime. I Kambodja stod Fish Amok högt på listan, lyckades även kära ner oss i Biff lok lak som blev en favorit hos oss alla. Laos blev dock en liten besvikelse, deras nationalrätt Laap, en rätt med kryddfärs gjort av antingen nöt, get, fågel eller fisk, blandat med vitlök, lök, mynta, koriander och chili gick inte helt hem då varken Ingrid eller jag är överförtjust i mynta. Utöver det smakade maten inte särskilt mycket, vilket gjorde att vi såg fram emot den Thailändska maten extra mycket!
De senaste 24 timmarna har sett ut så här;

Incheckade på Deejai och en mycket lång bussresa behövde vi mat, beställde varsin nudelsoppa för 7 kronor. Glömde bort att vi tagit oss utanför Laos gränser och kryddfattiga mat. Nästa gång någon frågar om chili tänker vi säga tack, men nej tack.

Utvilade och redo för nya utmaningar, Chiang Mai har tydligen 300 tempel, här är ett utav dem, Wat Pra Singh.

Inom loppet av 10 minuter såg vi ungefär 5 tempel till. Undrar om någon någonsin verkligen räknat alla 300 tempel?

I Lonely Planet är Lebernard Café nummer 16 utav alla de 317 saker på deras lista, här i Chiang Mai, efter mycket om och men lyckades vi hitta det smått undangömda caféet.

Här görs tydligen den bästa latten i hela Chiang Mai. Efter det gick vi på bokjakt, Ingrid ville nämligen hitta Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, nu är hon helt fast i boken. Hann även med en liten marknad vid stadsmuren.

På tredje plats på Lonely Planets lista är den Italienska restaurangen Da Stefano, detta ville vi förstås också pröva!

Upp till bevis tänkte vi, stället är ändå rankat på 70:e plats över saker att göra i Asien.
Vi gjorde det enda rätta och beställde helt enkelt in varsin trerätters. Här ser ni förrätterna, sedan blev det pestopasta för mig, lasange till Ingrid, och det hela avslutades med tiramisu och pannacotta. Vi kunde i princip rulla hela vägen hem.

Ja, och här bor vi, Deejai Backpackers, ligger precis utanför gamla stan, betalar en sisådär 23 kronor natten. Bra deal, här stannar vi i 2 nätter till innan vi drar vidare till Bangkok.
*

Crossed some things of Lonely Planet's things to do in Chiang Mai, such as trying the best coffee at Lebernard Café, some of all the 300 temples, shopping and dinner at Da Stefanos, an Italian restaurant. In short, we love food.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0