Some monkeys, a goat and a sunset

Nu i efterhand blir jag lite osäker om vi verkligen besökte det riktiga Monkey Temple (Galta Temple). Enligt guideboken skulle stället vara packat med badande pilgrimar, och dykande apor! Givetvis fanns det en hel del apor som vistades där, en och annan ko, gris och till och med en get. Dessutom talade Sonny, vår chafföur om för oss att vi skulle till Monkey Temple, så jag får väl lita på honom tillsvidare. 
*
Not really sure if this actually is Monkey Temple, but that's what our driver Sonny said. The young boys, our guides promised to save us from the monkeys. Of course they also knew good doctors if we happened to get bitten.

Precis som i resten av Indien var det skitig här, kanske till och med lite extra skitig! Men detta brydde sig förstås inte aporna om.

Guider var dessa två unga killar, som parade ihop Jacob med Ingrid, och mig med Gus. Enligt dem fick vi under inga omständigheter gå ifrån dem. De skulle nämligen skydda oss från aporna, ja och så kände de förstås till en bra läkare om vi skulle bli bitna. True story.

När vi gått ett par meter kunde man se hela Jaipur och söta apor.
I Indien målar man de små stackars barnen. Sminket är till för att skydda barnet mot onda andar och allt annat ont som finns runt omkring.

Aporna ser underbart söta ut, men skenet bedrar, de är ganska aggressiva.
Ganska svårt att tro att de kan attackera när de sitter så här fint och fridfullt.
I spy with my little eye, beautiful women in saris, and a goat.
Jag klippte mina flätor i Thailand, efter 3 månader av folks ständiga tafsande och undrande. Gus drog till sig en himlans massa folk med sina dreads och indierna undrade givetvis "Is it original?"
Solen gick ned, vi fortsatte vår vandring uppåt.
Sen blev det kväller!

Ja, det är mitt Monkey Temple, även om jag inte gillade Sonny, vår chaufför hade han rätt om att vi skulle få en underbar utsikt. Tummen upp! (två sista bilderna från Gus)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0