Vad ska det bli av mig?

När hösten sakta börja krypa närmare kommer även oron för min del, lite som när träden sakta skiftar färg tar paniken över. Oron över att jag efter snart tre år vid det här laget faktiskt borde veta vad jag vill med livet, oavsett om jag bara är (snart) tjugoett. Jag vet vad jag vill, men det är inte de rätta sakerna, jag har definitivt inte gått International Baccalaureate för att sedan nöja mig som säsongs-servitris, hell no, även om jag är en grym sådan kan tilläggas.

För det mesta går jag runt och låtsas lite smått att jag vet vad jag vill, brukar till och med slänga iväg en liten ansökan vid vårkanten till en av alla utbildningar som lockar mitt intresse, överväga att kanske börja leta boende, så smyger sig sommaren på och jag glömmer det hela för ett litet tag.
När hösten sedan välkomnar mig igen är jag osäker, lite rädd och en gnutta orolig över vad det ska bli av mig. Ändå sitter jag här igen, den andra september och inser att oj, nu hann jag visst inte tacka ja till den där utbildningen jag kommit in på, den här gången heller. Jag är liksom för feg, och dessutom har jag sökt tre helt olika utbildningar de senaste tre åren, Freds&konfliktvetenskap, Hälsovetare, Socionom...
Så till min födelsedag i oktober gott folk, önskar jag mig lite mod, då kanske jag precis som många andra av er sitter i skolbänken till nästa höst, eller om jag är riktigt modig, redan i januari och känner jäklar, vilket bra val jag gjorde, studentlivet passar mig alldeles utmärkt.
Eller kanske inte.
Jag önskar mig i vilket fall rackarns mycket mod!


Kommentarer
Postat av: Linda

Studentlivet kommer passa dig utmärkt!!!!! Jag kom precis hem från feeeeeeesten. Alla var där, utom du!

2011-09-03 @ 03:26:50
URL: http://dekallarmiglinda.blogg.se/
Postat av: Razmataz

Mod har du! Det krävs faktiskt mod för att resa till och jobba på nya platser i världen utan den sociala tryggheten som vänner och familj kan erbjuda. Jag tycker att det tyder på en viss inre klokhet att du inte har påbörjat en utbildning innan du vet vad du faktiskt vill. Studentliv är förresten något man själv utformar och bestämmer över, man behöver inte nödvändigtvis göra exakt som alla andra studenter, men partydelen lär du i alla fall gilla :) Som jag har sagt förut; Du är 20 år och behöver inte veta exakt vad det ska bli av dig här och nu, det kan tiden utvisa. Tids nog kommer du definitivt finna "rätt" väg att gå. Och är det så att det är fel väg så finns det alltid andra vägar att ta. Det är (nästan) aldrig för sent att gira lite granna eller svänga om helt och hållet. Det enda du behöver är beslutskraft att välja en väg i taget och inte försöka åka 10 vägar samtidigt tror jag ;) Ja, ja, som jag sagt förut; Hör av dig om ni beslutar er för just de områdena i Thailand som jag kan ge lite tips om. Kram Kram

2011-09-07 @ 04:07:42
URL: http://razmatazuz.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0