Reseförsäkringar, visum, vaccinationer

Utöver flygbiljetter, boende, nöje etc tillkommer det faktiskt en hel del andra utgifter när man beger sig ut på nya äventyr. Kostnaderna börjar långt innan du lämnar svensk mark, i form av till exempel reseförsäkring, visum och vaccinationer.

En bra reseförsäkring är en bra start! Eftersom jag fortfarande bor hemma hos mina föräldrar kan jag utnyttja deras villaförsäkring genom att förlänga reseförsäkringen som annars ingår (45 dagar). De har Länsförsäkringar och tiden 27okt-27mars kostar 1307 kronor, täcker allt från försenat flyg/bagage till akutsjukvård. Skulle jag komma hem tidigare, skickar jag bara in en kopia på flygbiljetten som visar att jag är hemma igen, och jag får resterande belopp tillbaka. (Ett halvår i Österrike kostade mellan 600-700)

Jag som älskar att pröva på nya maträtter och drycker har förstås vaccinerat mig också! Dukoral  är ett drickbart vaccin som tas vid 2 tillfällen, den ska skydda mig mot kolera.
Jag har även tagit Vivotif, som ska skydda mig mot Tyfoidfeber, vaccinerat mig mot Hepatit A&B, fyllt på mitt Poliovaccin och ska i veckan införskaffa mig Malariaprofylax. (Plus alla "grundvaccinationer man tog när man var liten)

Ja, och så har vi alla dessa visum också! Indien och Kina krävde visum innan man åker, ca 700 spänn var, på de andra ställena får man 15 eller 30 "turistdagar" beroende på vart och hur du anländer, (exempelvis så får du 30 turistdagar om du flyger till Thailand, men bara 15 om du kommer landsvägen) på övriga ställen, Nepal betalar du mellan 20-25 Dollar för visumet på plats, medan till Kambodja ansöker du om ett e-visum.
Galet vad mycket det är att hålla reda på!


Idag tog jag sista Vivotif-dosen, och nästa vecka ska jag skåla med Dukoral!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0