Xi'an på cykel

[18:27]
Igår (torsdagsmorgon här) kom vi fram till staden Xi'an, huvudstaden i Shaanxiprovinsen. Åkte somsagt nattåg hit, vilket i slutändan tog 12 timmar, lyckligtvis hade vi tagit "softsleepers" så sängarna var otroligt nog mycket skönare än de på första hostelet. Tågstationerna här i Shanghai liknar mer flygplatser, de är stora, väskorna ska kontrolleras, vilket är lagom kul att ta av och på den gigantiska väskan.. Ja, och ska du givetvis vara där 2 timmar innan avgång.

Båda sov gott, så den långa tågresan var inte alls lika jobbig som jag hade föreställt mig. När vi kom fram till stationen blev vi hämtade av hostelet, supersmidigt!
Vi bor på Han Tang Inn, vilket är ett mysigt litet hostel, bra personal och härliga människor, rummen är dock väldigt små. Ingrid och jag delar rum med 6 andra, för 2 nätter betalar vi 87 yen per person.

Vi tog oss upp till citymuren, det var antingen väldigt disigt eller väldigt mycket smög, men det lilla vi såg var hursomhelst väldigt fint. Inträde 40 yen.

Vi hyrde varsin cykel och tog oss runt, smartaste idén och 20 yen.

När vi kände oss klara med muren strosade vi runt bland de små gränderna, framåt eftermiddagen var det dags för lunch, hittade ett ställe som heter Star Ferry, de hade så fina tekannor och gott te. Dog lite smått.

Vandrade runt i ett kvarter som heter heter the Muslim Quarter, där fanns bland annat dessa underbart fina tekannorna. Idag fick vi reda på att man faktiskt kan skicka hem saker med sjölast, då kan man i princip köpa hur många fina tekannor som helst och ha tekalas!?

Kvällen avslutades med att ett stort gäng här från hostelet bestämde oss för att gå ut och käka. Provade på lite nya smaker innan vi käkade dumplings tillsammans, lyckades gå helt fel i jakt efter en viss bar som någon hört talas om, men väl framme på vårt hostel var vi minst lika glada.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0