First day in Peking

[+ 8 timmar, 22.30]

Har nu hamnati Beijing, vilket känns lite smått overkligt. Kina har alltid känts så långt bort, och visst är det en bra bit att åka, men att komma hit är möjligt! Hela resan tog en sisådär 18 timmar, och väl framme skulle klockan vridas fram hela 8 timmar.

En vacker dag ska jag också unna mig att resa i första klass, att flyga 9½ timme  samt försöka få bästa sömn är inte det lättaste. Vi tog sedan bussen till vårt Hostel, 365 Inn, 16 yen vilket är ungefär 16 svenska kr för att åka en resa på drygt 70 min

Vi försökte att hålla oss vakna genom att strosa runt och utforska det nya området. Medan varenda del utav kroppen kämpade för att gå lägga sig gav vi sedan upp runt 6 tiden och sov i lite mer än 12 timmar.

Lördag begav vi oss till Himmelska fridens torg, stadens centrum. Innan dess käkade vi frukost, 2kr kostade det!

Ingången innan Den förbjudna staden, inträde ca 40 kr.

Precis vid ingången till Den förbjudna staden för att se kejsarpalatset.

Under 500 år var palatset bostad till 24 olika kejsare. Den förbjudna staden är skyddad av 10 meter höga murar och det sägs att det har 9999 rum, rätt coolt!

Shoppade två nya tavlor som ska hänga fint i mitt rum där hemma, alternativt den framtida lägenheten. Det hanns även med en fika paus.

Vandrade sedan till andra sidan och uppför ett berg i Jingshan Park.

Så här såg det ut!
Lördagen bjöd även på en sväng på Pearl Market innan vi käkade kvällsmat, fried rice och en kyckling-cashew gryta med jasminete för 30 kr. Idag har vi hunnit med Temple of Heaven, Silk market, Night market där de säljer alla möjliga galna saker som skorpioner, ormkött, eller varför inte hundkött? Men det får jag berätta om en annan dag!
Hoppas ni har det bra där hemma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0