Life in Beijing

Facebook är inte tillåtet här, så det är lite svårt att hålla kontakten med er där hemma. Jag ignorerar alltså inte er, utan det är mer eller mindre förbjudet med facebook här. Jag kan heller inte skriva på bloggspot.se förrän jag kommer härifrån.

Kina är sjukt annorlunda, mycket mer än jag hade förväntat mig. Kineserna är trots allt ganska många så jag borde inte bli så förvånade över att det reagerar över hur jag ser ut. Mitt hår och min mörka hy väcker med andra ord otroligt mycket uppmärksamhet. Folk här är dessutom inte rädda för att stirra, så de stirrar så mycket de bara kan, många kommer även fram och antingen frågar lite snällt eller mer eller mindre tvingar mig att vara med på kort. Jag är super-exotisk!
Maten är fantastisk, går att leva på 100 kr på två dagar, frukost, lunch och kvällsmat. Tunnelbana kostar 2 kr, och inträde till de stora attraktionerna kostar mellan 20-50 kr. Vill man kan man alltså komma undan otroligt billigt, men för de mer kräsna finns det även lite finare restauranger.

Om några timmar går tåget till X'ian, om internet fungerar bättre där ska jag försöka ladda upp lite mer bilder! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0