Flavours of Hoi An

[23:22]
Imorse vaknade vi tidigt, käkade frukost och väntade på en buss som aldrig tycktes komma. Kände oss bortglömda ett litet tag, men efter två timmar kom vi äntligen iväg! Framme på vårt hotell och efter lite vätskeersättning var jag good to go. Vi tar en titt vetja!

Ungefär så här ser en Sleeper Bus ut. Vår biljett kostade runt 350-400sek och har hittills tagit oss från Hanoi, Hué och nu Hoi An. Den är giltig i 30 dagar, och vi behöver bara ringa 24 timmar innan för att bekräfta våra platser. Biljetten tar oss hela vägen till Saigon. Smidigt va? :)

Mat är en stor del utav vår resa, så givetvis vill vi ha äkta mat, och inte något halvhjärtat, pizza kan vi äta hemma! Här har ni en av Hoi Ans specialiteter, Cao Lau. Platta nudlar, med krutonger, böngroddar, grönsaker och lite fläsk på toppen.

Här har vi White Rose, lite som dumplings, fast gjort med rispapper och räkor inuti. Mums!

När vi fått i oss mat, var tanken att vi skulle in till stan. Vi hamnade på andra sidan gatan hos en skräddare, titta men inte köpa var reglerna. Regler är till för att brytas har jag hört, dessutom står det i alla guider att Hoi An är stället där du ska sy upp något. Nu kan vi kryssa det från listan! Någon som har semesterplaner men inte vet vart ännu, jag kommer gärna tillbaka till Hoi An, kom ihåg det! :)

Portabla kök som ni ser på bilden ovan finner man överallt, här har vi köpt varsin kaka med kokos, jordnöts och en himla massa mer saker i. Himlans gott!

Literally street food.

Kvällsmarknad, hur mysigt som helst!

Vilken ska man välja liksom?


Kvällen avslutades sedan med ännu mera mat efter att ha vandrat runt i en liten del utav Gamla Stan. Imorgon ska vi utforska centrala delen Gamla Stan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0