På äventyr i Hanoi

[08.22]
Klockan är halv åtta på morgonen här, utanför spelas det Vietnamesisk musik som strömmar in till vårt dorm, lite då och då hörs en moped eller två susandes förbi. Jag förstår inget av musiken, eller vad som sägs på radion, men lite charmigt är det allt ändå.
Det sägs att de flesta storstäder brukar vara lite lika, Hanoi liknar inget jag upplvet tidigare. Havet av mopeder som tar över gatorna, ljudet som i sin tur dominerar allt, ni måste komma hit för att förstå vad jag menar.

Igår tog Ingrid och jag hursomhelst vår första riktiga dag här, lyckades ta oss med Taxi till Ho Chi Minh museet, där blev det en hel dos av Vietnams historia.
Hej hej, här är vi!

I samma område ligger One Pillar Pagoda, så har ni vägarna förbi kika på den också, men ha inte lika stora förväntningar som vi hade;)
Om det kommer fram en äldre man vid namn Hoang, va inte alltför skeptisk. Det finns en hel bunt människor som är ute efter att lura dig, det gäller att ha lite common sense brukar jag och Ingrid säga.

Vi bestämde oss för att våga, vara naiva nog och tro att det finns hopp kvar och goda människor! Hoang är en utav dem. Han körde runt oss, och så här snygga såg vi ut.

Första stoppet blev Etnologiska museet, som kostade 25 000vnd, ungefär 8sek. Vi fick så himlans mycket för de där ynka åtta kronorna, så jag bestämde mig just för att det får ett helt eget inlägg. Håll utkik vetja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0