West street, vackra klänningar & jordgubbar

[20.31]
De blev somsagt två extra nätter här i väntan på att få tillbaka våra pass. Nu har de anlänt med ytterligare ett inklistrat visum. Yangshuo är väldigt litet, och det finns inte alltför mycket att göra, så de två extra dagarna har spenderats på West Street.

Första gången vi kom hit talade vår guide om att här hälsar de flesta gatuförsäljarna oss turister med "Hello ten yen" eller "Hello five yen". Vi skulle med andra ord inte gå med på allt för höga priser. Med Ingrid vid min sida får hon ner priset ytterligare.

Vi har förstås även ätit en hel del de senaste två dagarna. På bilden mumsar Ingrid i sig en pannkaksliknande grej innehållande blandannat kött och grönsaker. Längre bort kan ni se McDonalds, vi struntade helt i det, och hittade istället supergoda dumplings med olika fyllning i ett av stånden.

Vi har även hunnit med en liten mini-picknick. Dock var det lite kyligt, egg tarts och min Peach latte satt fint.

Fina klänningar och jordgubbar vid hamnen, svårt att tro att det är julafton om exakt en vecka!
Idag är sista kvällen, konsten att packa om och rätt har ännu en gång satts på prov. En månad i Kina har givetvis bidragit till lite nya grejer, på gott och ont. In med det nya, ut med det gamla, jag är numera ett par röda addidas-skor fattigare.

Imorgon klockan elva börjar vår resa till Hanoi. Från Yangshuo till Nanning tar det fyra timmar, där spenderar vi sedan natten på Yunzhao Hotel. Klockan åtta måndagmorgon fortsätter vi sedan vidare till Hanoi, det tar en sisådär 5 timmar, och vips nytt land, ny kultur, nya maträtter och nya äventyr! Vi hoppas givetvis på mer värme också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0