Hos Herr tandläkare

[22:33]

Eftersom en stor del av Ingrids släkt bor i eller i närheten av Shanghai har hon passat på att hälsa på dem, vilket i sin tur gett mig chansen att se hur andra bor här. Det har varit allt från mindre lägenheter, till stora luftiga, lyxiga lägenheter.

Det är inte särskilt många som vågar sig på att prata engelska, så för det mesta har jag mest suttit med, försökt att se söt ut och fantiserat lite smått över alla konversationer som förts.

Vi har även haft ett par lata dagar här i Shanghai, vissa mer frivilliga än andra. Gemensamt för dem är att vi fyllt dem med mat och te. Passade även på att besöka tandläkaren, ett besök jag sent kommer att glömma. Hade jag varit hemma i Sverige hade jag förmodligen aldrig satt min fot på tredje våningen, i vad som skulle likna en klinik.
Säker på att jag bara skulle genomgå en undersökning satte jag mig nervöst i stolen. Tandläkaren fastslog snabbt vad vi alla redan visste, nämligen att visdomstanden växte helt galet snett, och skulle helt enkelt bort. På köpet bekräftade han dessutom mina misstankar, jag hade lyckats bita hål i kinden, vilket gjorde det hela ännu mer akut.

En bedövningsspruta senare, halva munnen domnar bort, jag blundar mest hela tiden, intalar mig själv att det inte är särskilt obekvämt alls, Ingrid erbjuder sin ipod, en extra glad spellista och jag försöker tänka bort varje slag som hörs och känns, i ett försök att dela tanden, tandläkarens andfådda andetag för att dra ut den. En smärtsam procedur på tjugo minuter var det hela klart, det kunde tydligen tagit tre timmar.

Jag blev sjukskriven i tre dagar. Det värsta var nog hur mycket jag tvivlade över vad jag just gett mig in på, tänk om han dragit ut helt fel tand? Eller ännu värre, om det aldrig blev bra igen, var det verkligen värt det extremt billiga priset på 300 yen? Timmen och dagarna efter var ett rent helvete, eftersom tanden inte växte som den skulle blev själva hålet och proceduren större än förväntat. I en vecka levde jag på smärtstillande och antiinflammatoriskt, till en början kunde jag knappt öppna munnen. Nu, en vecka i efterhand med facit i hand vet jag att jag förmodligen inte hade klarat hela resan med en besvärande tand, hålet i kinden blev större desto mer tanden trängde sig fram. 2700 spänn sparade, och när jag kommer hem igen ska jag glatt ringa och avboka min tid i Västervik.

Som ni ser är jag livslevande, har dock fortfarande problem med att ladda upp bilder, så dessa två är lite av det senaste, innan tåget hit till Guilin, och från idag efter Yulongfloden, åkte bambuflotte, skit coolt!
Imorgon drar vi vidare till en grannby, Yangshuo hoppas på lite bättre wifi där, så ska jag försöka ladda upp bilder från dagen och Shanghai!


Kommentarer
Postat av: Siri

:O Sjukt modigt!!!

2011-12-12 @ 16:57:34
URL: http://payday-blogg.se
Postat av: Hedvig

2012-01-26 @ 11:04:05
Postat av: Hedvig

Hejhej! Jag ar i kina nu och har massor problem med en tand!! Du som besokt en tandlakare, hur funkar det? Hur hittade du en och hur kunde ni kommunicera? Och det var alltsa ganska billigt?

Jag ar i Yangshuo nu sa nara till Guilin, tandlakare borde val finnas dar med?Jattetack om du vet!!!

2012-01-26 @ 11:09:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0