Ny karta i hand, ny stad

[08:15]
Detta är min allra första backpacker resa, vilket gör det hela betydligt mer intressant då jag inte vet vad och hur mycket jag ska förvänta mig, hur länge jag ska orka, hur länge viljan och intresset att planera och allt annat som hör till när man reser existerar.
Att hamna i en ny stad är alltid lite utav en ny utmaning, gatorna, människorna och känslan är annorlunda, det tar på krafterna mer än man tror.

Efter en hel natt på en så kallad "sleeper bus" anlände vi tidigt imorse här i Hué. Bussen var en upplevelse i sig, min hjärna gör fortfarande desperata försök att bearbeta allt.
Innan vi gick på bussen igår möttes vi av en man utan någon som helst respekt för varken oss eller vår packning, vi svor och var allmänt förbannande tillbaka, och har kom fram till att Hanoi inte riktigt var "våran stad". Old quarter, där vi bodde är ett relativt mysigt område och May De Ville Backpacker Hostel var fenomenal, staden i övrigt inte så mycket att hurra för.

Resan gick trots allt relativt smidigt, med ipod och någon extra filt fick jag i mig lite sömn, innan de flesta av oss vaknade av ett gräl som ägde rum på bussen. Lagom trevligt klockan fyra på morgonen.

Nu väntar vi på att få checka in i vårt rum, 10 bed female  dorm. Nu i efterhand inser vi att det förmodligen inte va vårt smartaste drag. 10 tjejer, en toalett kan bli spännande.
Vädergudarna är dessutom emot oss, vi får helt enkelt nöja oss med att det regnar lite lätt, och inte ösregnar. Vi har inte helt gett upp Vietnam ännu, vi hoppas innerligt att landet har något extra som väntar och ska ta oss med storm!


Kommentarer
Postat av: mui

åh jag hoppas att ni kommer tycka om Saigon! För det är den absolut bästa staden enligt min åsikt! Ta hand om er!

2011-12-27 @ 16:49:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0