Halong Bay, hit me with your best shot!

[01.13]
Minns ni hur man som liten längtade till julafton? Hur man spänt väntade på att få öppna klapparna under julgranen, en förväntning som sakta byggdes upp under dagen. Med tiden, och ju äldre vi blev började dock den längtan, och julkänslorna, åtminstone för mig tyna borta sakta men säkert. Med andra ord är jag inte helt förvånad över att jag missar min tredje jul hemma i Sverige. Att jag däremot skulle befinna mig i Vietnam hade jag aldrig förväntat eller någonsin kunnat gissa.

Vi har hamnat i Halong Bay, som förövrigt finns med på Unescos världsarvslista, snacka om att bygga upp våra förväntningar! Just därför känns besvikelsen extra stor nu när vi väl är på plats. Alla bilder och kort visar en underbar vy, öar som sticker upp mitt från ingenstans ur det klara vattnet. Utsikten, eller rättare sagt bristen på utsikt fick Halong Bay att tappa sin charm.
Våra planer från början var att spendera 3 nätter här, men vi nöjer oss med 1, då vi gjort det mesta under en dag, och imorgon åker vi tillbaka till Hanoi, om vi har tur blir det tillbaka till May De Ville Backpackers Hostel, frukosten på tionde våningen var underbar, tänker lite smått på deras Amerikanske pannkakor just nu!

Det klara vattnet vi hade förväntat oss och fina utsikten liknade mest Englands kust. Lägg på några extra plusgrader förstås.

Vi hittade ett litet supermarker och valde att ut vad vi ville ha, det blev en hel del. Vi saknar dock en hel del gott godis och snacks som fanns i Kina.

Lyckligtvis kan vi roa oss själva med snacks som har tryck. Yan Yan-snacks som man doppar i tillhörande kräm, käkade dem när jag var liten men då utan de små texterna och bilderna. Lite nostalgiskt.

Visst är de lite små söta? "Whale - Biggesy Mammal"
Ja, vi åkte förstås inte hela 4 timmar hit för att bara käka lite snacks, skumtomtar, och ringa hem och önska våra familjer en God Jul. Imorgon, på självaste julafton ska vi på en liten båttur, förhoppningsvis bestämmer vädergudarna att vi förtjänar lite blå himmel, så att vi får se Halong Bays rätta sida, bland floating villages, klippor och öar!

Kommentarer
Postat av: märta

mmm mumsigt längtar efter dig puzz

2011-12-25 @ 21:18:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0