Arriving in Hanoi

[21:45]
Nästintill nyanlända här i Hanoi, efter en sisådär 2 dagars resa. Resan gick förvånansvärt bra, vilket troligen beror på att jag sov bort de största delarna och när jag inte sov åt jag snacks, för att undvika att somna.
Gränsövergången gick bra, vet inte hur många gånger vi fick visa passet, om och om igen. Väl framme på Vietnamesisk land efter en lång bussresa är det första vi möter en taxichaufför. Utan varken Vietnamesisk dong eller Amerikanska dollar var han ändå villig att först skjutsa oss till en bankomat, och sedan till vårt hostel. Han försökte givetvis lura oss, körde till en början vad som kändes som cirklar, sedan till fel hostel för att slutligen lämna av oss här på May De Villes Backpackers Hostel för en summa av 400 000vnd. Efter mycket om och men gav vi "bara" 100 000. Försök omvandla det i huvuduet, jag utmanar er.

Vietnam är till skillnad från Kina otroligt lyhört, även om Kinas befolkning är betydligt mer kryllar staden av ljud. Här kör nämligen ingen på elmopder, som i Kina, utan det är ett hav av muller som tar över gatorna. Att korsa en liten gata är i sig ett stort äventyr!
Trötta efter resan, men mycket nöjda än så länge med boendet, hostelet känns mer som ett hotell och är stort och rymligt. Personalen är vänliga, mycket serviceinriktade och villiga att hjälpa till med precis allt. Dessutom har jag och Ingrid läst bra recensioner om frukostbuffén på tionde våningen!

Vietnam ligger förövrigt 1 timmer efter Kina, alltid lär man sig något. Passade på att fylla våra hungriga magar. Blev Pho, vietnamesiska risnudlar, vårrullar med räkor, traditionella vietnamesiska vårrullar och en underbar Mango-shake på det!

För att avsluta det hela på topp skämde vi även bort oss med en helkroppsmassage, en timme för ungefär 85 svenska riksdaler, skönaste på länge efter att ha burit den tunga väskan och alla äventyr vi gjort!
Det hela började med att vi först påpekat att vi hellre ville ha kvinnliga massörer, slutade givetvis med två manliga. Där log vi både nästintill nakna och visste inte riktigt vad vi gett oss in på. Av med alla smycken, bh men trosorna fick vi som tur behålla på.
Massagen var en upplevelse kan jag lova. Bokstavligen en helkroppsmassage. Borde nästan återkomma med det i ett helt separat inlägg! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0