Kiss my eyes and lay me to sleep

Har under sommaren nästintill glömt bort hur det är att ha ett eget rum, hur ofta jag alltid somnade med min ipod (särksilt i Österrike) med samma spellista natt efter natt.
Ikväll försöker jag vara effektiv, biljettpriser, visum och liknade ska kollas upp. Men jag är mest ineffektiv, önskar mig en weekend i London, men sedan ändrade jag mig till Paris, eller varför inte Venedig, eller Rom?
Jag inser dock att jag få nöja mig med Gavin DeGraw, visum och annat får vänta. När jag och Ingrid är klara med all planering ska jag dela med mig om vart vi ska.


Like the life you're living, or live the life you like

Sommaren är numera officiellt över, utöver regnet som smattrar utanför, träden som sakta börja skifta färg, bekräftades det hela när avslutningsfesten ägde rum i söndagskväll.
Jag kan inte riktigt komma underfund med om jag ska känna någon slags lättnad över det hela, välkomna allt det nya, vad det än för med sig, eller försöka klammra mig fast vid alla minnen lite extra, i ett försök att bearbeta allt.
Trots att det till och från rent ut sagt varit en förjävlig sommar, har det funnits helt oslagbara tillfällen som jag alltid kommer att minnas. Allt det negativa har på något sätt fört med sig dubbelt så mycket positiv energi och glädje, alla svåra val har fått mig att växa som människa, hur klyschigt det än låter, det är tillåtet att bryta ihop till och från, det är okej att säga ifrån, och jag har dessutom lärt känna några av mina närmaste vänner betydligt mer, och även lärt känna nya, som för alltid kommer har en plats i mitt hjärta.

Idag sa jag inte hejdå till Madde, utan det var ett på återseende, för det är just vad det är. I oktober när jag själv drar ut på nya äventyr, då är det också ett vi ses snart som gäller, ändå sitter jag här med skräckblandad glädje över vad hösten har att erbjuda, samt lite ångest över de jag inte hunnit träffa, och det faktum att jag faktiskt inte har all tid i världen.
Jag har under de fyra senaste hektiska, stressiga månaderna lyckats hitta någon slags lugn, en rutin i allt det jobbiga. Men vad händer nu, nu när säsongslivet är slut, och verkligheten hinner ikapp?
Jo, jag tänker minsann välja att älska livet jag lever, och glömmer jag det, kan jag alltid titta på insidan av min arm, eller tänka tillbaka på allt bra som hänt i sommar! För bortom allt det mindre roliga har det varit en sjujäkla sommar!


All in!

Imorgon är den omtalade avslutningsfesten på jobbet, och jag har fått för mig att jag ska på något sätt avsluta hela säsongen på topp. Jag och de andra av mina närmaste vänner från jobbet ska vara så jäkla stunning, vara de gladaste på hela festen, njuta till fullo av precis allt som om det vore vår sista kväll och dansa precis som vi vill på dansgolvet, så nu vet ni det!It’s time for you and me to celebrate the good times and the bad times

Linnea-gänget hade för en vecka sedan en liten avslutningsmiddag på Brygghuset. Ett litet gäng samlades hemma hos My, där vi gjorde oss extra fina, kvällen bjöd sedan på otroligt god mat.

Jag åt kummel, vilket va lika himmelskt gott som sist jag besökte Brygghuset. Nästa gång ska jag bli modig, och en ny rätt ska smakas.


Trevligt sällskap


Går man på restaurang får man inte glömma efterrätt!

Otrolig trevlig kväll, för en stund kunde vi njuta av god service, underbar mat och glömma bort den stressiga, hektiska sommaren. Nu är säsongen i princip slut, och ny energi ska hittas inför hösten.


Blodssystrar aka BFFs

Linda, jag och Ann-Sofie skulle käka lunch på Café D'Italia, istället gick vi till Karl Lee, det var nämligen drop-in!

Grabbarna hade tid över, för det är nämligen väldigt få som tatuerar sig sommartid, (ja, här i Lund är det fortfarande sommar) Bra tyckte jag och Linda, bestämde oss för en font, och pratade lite till med grabbarna.

Jag fick stå en stund som Jesus gjorde, det såg bra ut tyckte jag.


Sedan fick vi sätta oss i stolarna, och så här blev resultatet.

Live the life you like
Like the life you're living

Sedan gick vi till Café D'Italia och Botaniska Trädgården, men det får ni se en annan dag!

Lunchar i Lund. Och Linda och jag är nyta...

imag0166_1314102 (MMS)

Lunchar i Lund. Och Linda och jag är nytatuerade. Liten parentes


Back down south

Sitter här i Lund, hos Linda, hon och Annika sitter och skriver skolarbete, med ord som fältinventering, fritidshus och diverse andra ord som jag antar har med Lantmäteri att göra. Jämfört med mig, som sitter här och njuter av en kopp te och letar flygbiljetter är de otroligt duktiga.

Det har hänt så rackarns mycket den senaste veckan, inom en snar framtid ska jag dela med mig av allt, avslutningsmiddag på Brygghuset, slutat jobba, Bille the vision & the dancers, Veronica Maggio och så har jag även träffat Nancy!


Bland rumpnissar & vildvittror

Jag är fortfarande så otroligt imponerad över Mattisskogen, och den nya borgen som står ståtligt på plats. Även om jag har sett Far åt pipsvängen så många gånger i sommar, är jag fortfarande lika imponerad över hela föreställningen och rövarna.
Under drygt en halvtimme hinner vi följa med Ronja och de andra rövarna i Mattisskogen på en himlans massa äventyr, bland rumpnissar, grådvärgar, vildvittror, Borkarövare, knektar, vilddjursmöte och mycket mer! Jag blir helt enkelt som ett litet barn.

Någon bjöd på sig själv, någon låtsas vara kär

I onsdagskväll nalkades det vad numera blivit känt som den traditionsenliga kräftskivan. I år höll vi hus vid grönområdet, vid Folkhögskolan, precis som förra året blev det helt fantastiskt, en succé helt enkelt! Hade Barney, från How I Met Your Mother varit med, hade han helt enkelt sagt Legendary!
Det bjöds nämligen på Elins himmelska Västerbottenspaj, härligt sällskap, slipstvång, och en himlans massa skratt. Vi var ett sådant underbart gäng, sådär underbara så det knakade av glädje.

Här kan ni se resten av kvällens bilder! Nu ska jag scrapbooka vidare, och peppa för en heldag i Parken med hela familjen och Linda imorgon! På återseende!


Bara båten guppar och går

Igår tog en större del av tjejgänget på jobbet en välbehövlig paus från precis allting, vi drog nämligen ut på landet för att pröva vår fiskelycka. Vi hamnade nämligen hos Madde, i deras fantastiskt mysiga lilla torp. Ja, ni ser ju själva hur harmoniskt det ser ut.Vi drog sedan ner till sjön, där jag var rädd mest hela tiden, jag trivs helt enkelt bäst på torra land, och inte i kanoter som guppar.

Burarna lastades på, och vi åkte ut med båten.


Lockbete sattes på plats, jag tittade mest bara på. Jag är ganska bra på det


Det blev kväll, en såndär himlans fin sommarkväll som bara existerar i Sverige.
Sedan gick vi in i värmen, spelade spel, skrattade, pratade om mindre roliga, men ack så viktiga saker, skrattade lite till, kramades, insåg hur mycket vi betyder för varandra,och sedan sa vi godnatt. Larmet ringde vid 04.30, sov lite till och åkte sedan för att hämta våra 50 kräftor. Imorgon är det nämligen Kräftskiva, och då ska kräftorna ätas!

Sunny Thursday

Tiden försvinner, och jag vet inte hur länge det var sedan jag sist träffade Frida. Efterlängtad, och välbehövlig fika med andra ord, sedan joinade både Linnéa och Rasmus en liten stund.Mötte Malin, och vi käkade en himlans massa glass, solen sken, och allt kändes toppen.Vi tittade på picnicksteater, vilket var hur mysigt som helst. Jag förstår inte hur jag kunnat missa det tidigare! Idag berättades I skogen finns inga rövare.


Emil och resten av gänget befann sig på plats, och då kan man inte vara annat än glad!


Summer as it should be

Igår njöt av till fullo av min lediga dag, den blev helt enkelt bara bättre framåt eftermiddgen då jag tog mig in till stan, hittade lite nya kläder på rean, åkte sedan till Nossen, där de andra har hängt lite mer än jag, detta var nämligen årets första dopp, typ.


Jag och Linnéa <3


Adelinn befann sig på plats.


Efter lite bad, jag doppade halva mig, så begav vi oss till fotbollen, där lite alla möjliga människor hängde. Mindre fokus på fotbollen, men vilken härlig sommarkväll.

Underbar solnedgång, svensksommar är helt fantastisk när solen visar sig. Å andra sidan har jag just insett att vi numera befinner oss i Augusti, vad hände med juni och juli?

The little things

Det råkar vara så att det här är allra sista veckan vi har kvällsöppet på jobbet, vilket känns otroligt skönt! Jag börjar härmed se ljuset i slutet av tunneln, sakta men säkert börja jag känna att jag faktiskt har ett liv igen, samtidigt som vi alla som jobbar inser att kroppen inte orkar mer. Det blir inga fler 11-12 timmars pass, så på måndagmorgon återgår jag till att vara mer tillgänglig än någonsin!

Idag började jag med att prata med Malin i 1½ timme på telefon, mycket välbehövligt. efter det tog jag mig tid att laga mat. Det blev Pasta med Lax, zucchini, räkor och kräftstjärtar till, med smak av kokos. Underbart gott, och jag inser hur mycket jag saknat att laga mat i sommar. Å andra sidan har jag faktiskt haft fantastiska onsdagar, så sommaren har inte varit helt tokig after all.
Ikväll blir det att se finalen på fotbollsturneringen som jobbat ordat, och sedan en lugn kväll på Chaplins. Jag är ju trots allt super-duper-mega-förkyld!Förnuft

I min älskade Paulo Coelho-kalender är temat för Augusti, förnuft, där hittade jag detta citat ur Handbok för ljusets krigare:
"Skäms inte för att tillfällgt dra dig ur striden om du märker att fienden är för stark. Det viktiga är inte den enskilda drabbningen, utan hur kriget slutar."

Det är fruktansvärt lätt att döma andra, kritisera och undra "hur fan tänkte han/hon nu?", jag är nämligen otroligt bra på det till och från. Det som skrämmer mig är när jag plötsligt inser att jag blivit en utav dem som jag tidigare så starkt kritiserat, inte klandrat, men undrat, försökt förstå varför vissa situationer utvecklas som de gör, ännu värre, varför de inte gör något åt själva situationen. Nu frågar jag mig själv vad hände?
Rädsla? På gott och ont, precis som att ha sunt förnuft möjligtvis, jag förlorade mitt på vägen, men när jag återhämtat mig, ja då kommer jag minsann vara starkare än någonsin.

RSS 2.0