Departure

Hur spenderar jag sista kvällen innan jag åker?
Min ipod hängde sig, och jag och min kära pojkvän försökte desperat att rädda den. Vilket tog alldeles för många timmar. Timmar som inte går att få tillbaka.Lyckligtvis, löste Seb problemet, och jag behöver inte oroa mig över vad jag ska lyssna på hela vägen till Österrike, packningen är klar. (och jag är inte redo att åka)

Men det blir nog bra, nya äventyr på G. Vem tackar nej till det? Plusa på lite kyla, snö och saknad så har ni min resa. Österrike, här kommer jag!
På återseende mina kära vänner, update så fort jag får tillgång på internet.

Fail

Jag har skjutit upp på packandet ett bra tag nu. Med en dag kvar, är det kanske högtid att börja? Det var åtminstone det som var tanken. Jag har desperat letat efter en väska, eller två, men hittar bara stora rullväskor. Dessa får jag dock inte ta, med tanke  på att de tar alldeles för mycket plats i bagaget.
Jag har alltså inget annat val än att vänta tills mamma kommer hem, så får hon visa mig exakt vart väskorna står gömda. Kanske ska ta och städa så länge?

En torsdagkväll

Torsdagkväll, vilket innebär att det nu återstår två dagar innan avresan(!)
Jag har vid det här laget hunnit betala in min reseförsäkring, och alla andra räkningar för den delen, köpt tabletter mot illamående, så att jag överlever natten på färjan, inköpt det som jag glömt skriva dit på min att-köpa-lista, och  avklarat handledarkursen på Trafikskolan, så att jag kan börja övningsköra när jag kommer tillbaka.  Trots de drygt 4 timmar som vi spenderar på Trafikskolan, kändes det inte alltför hemskt. Föreläsaren va otroligt duktig, och höll det hela någorlunda intressant hela tiden. Hade ifs förväntat mig det allra värsta, så det kändes skönt att gruppen inte va fullspäckad med alltför många 93:or.

Resefebern har inte riktigt kommit fram än, men jag tror jag lite smått börjat inse hur mycket jag har att göra innan det bär iväg. Jag ser inte riktigt emot packningen, då pressen att packa lätt är ganska stor. Är det ens möjligt att packa lätt när stället man ska till kryllar av snö!? Tjocka tröjor tar faktiskt otroligt mycket plats...

New Moon, fika & shopping

Jag gillade New Moon, och vad jag gillade ännu mer var att jag såg den med Ingrid, Paula och Mui. Perfekt som en "sista" grej med dem, innan jag åker till Österrike, och Paula till London.
Musiken i filmen var dessutom mycket bättre än i första, medan vissa scener kändes felplacerade, och påminde om Loka-reklamen, som går på TV. Utöver det, så var den bra. Jag borde definitivt läsa böcker!

Idag hade Ingrid och jag (mest Ingrid) sovmorgon, sedan begav hon sig till sin lektion, medan jag åkte upp till a6. Inhandlade sådant jag väntat med in i det sista, då jag anser att det finns roligare saker att lägga pengar på, än goretex-skidvantar, eller liknande. Men nu är det gjort! (och borde egentigen inte klassas som shopping, nu när jag tänker efter.

Vi (Ingrid, Pixie & jag) hann även med en lunch på MackMakeriet, en sväng inne i afroshopen och stan, innan vi avslutade eftermiddagen och mitt besök med varsin stor äkta chailatte på Waynes.
Jag lovade Ingrid att jag inte skulle hitta på något dumt medan jag är borta, och att jag skulle ta väl hand om mig själv. På väg till stationen, efter vår på-återseende-kram, insåg jag hur mycket jag kommer att sakna alla.


Jag har fortfarande inte insett att jag faktiskt åker på lördag, egentligen är det kanske lika bra. Men ändå har jag en liten klump i magen. En ond sådan.

Lunch på MackMakeriet!Love<3

Feel-good-movie får mig på bättre tankar

På spaning med Bridget Jones visas på TV3 nu, det var antingen den eller Shooter. Har sett båda filmerna, och tycker visserligen att de är bra, men det blev ändå Bridget jag fastnade för idag, en Feel-good-movie helt enkelt, vilket passar utmärkt, efter att ha mått dåligt i några dagar.
Det blev alltså ingen romtantisk tre-rättersmiddag, som jag hade planerat igår, med min kära pojkvän, och jag hann inte träffa Linda. Ska jag se det från den ljusa sidan, kan jag alltid trösta mig själv med att migränen som plågat mig hela dagen är borta. Jag tänker härmed bestämma att jag är tillräckligt frisk att åka till Jönköping imorgon, återstår att se om jag ställer in det hela imorgon.
Men fram tills dess, ska jag faktskt se fram emot att träffa Ingrid, Pixie, Paula och Mui.

Rhodos, juni-09

Krya på mig

Min förkylning tär på mig, bryter ner mig bit för bit. Har inte mått så här dåligt sedan hemkomsten från Rhodos, och innan själva studenten, då jag var helt säker på att jag hade drabbats av svininfluensan. Huvudvärken, som kommer till och från kan jag stå ut med, men inte illamående, febern och den ömma halsen. Men med tanke på all hysteri om den omtalade influensan, är jag mer än säker på att jag har en helt vanlig förkylning. höh

Inte nog med att jag tycker synd om mig själv, min lilla svacka får mig att tänka lite för mycket på Österrike. Tänk om jag typ bryter benet, armen, eller någon annan del av kroppen första veckan, hur löser jag det då?  (Synen av mig på kryckor, eller med gipsad arm, i ett försök att servera människor deras mat, är i och för sig lite smått roande.)
Tänk om jag inte lyckas övertyga mig själv att snö (och snowboard) är riktigt roligt!? Ååh, alla pengar jag lagt, och kommer lägga ut på det. Eller ännu värre, om jag inte trivs alls.

Hemska förkylning, försvinn!

In progress

Tack vare dagens teknologi, kan jag fördriva tiden med allt möjligt medan min kära mor flätar mig. Detta har hon gjort sedan klockan 11 i förmiddags, så tro mig när jag säger att det börjar kännas i ryggen. Så förutom att sitta still, och i obekvämt har jag spenderat dagen med att titta på olika serier, bland annat Glee. Älskar dans och musik, så det är pretty much en bra blandning.
Utöver detta, känner jag mig lite småsjuk, ont i halsen, illamående, och lite snuvig, förhoppningsvis bara en helt vanlig förkylning, som kan botas med sömn och lite vitaminer. *Jag intalar mig själv detta*

"When I start feeling sick, I just stop being sick and start being awesome instead"
-Barney Stinson

Chris Colfers version av Beyoncés Single Ladies


If I was a rich girl (and had more time)

Jag är inte riktigt säker på vart mina dagar försvinner, vilket är frustrerande. Idag har jag endast hunnit med att luncha med Linneá, Sofia och Hanna, och klockan är redan fem(!).

Hursomhelst, det blev en "hej-då-så-länge-lunch", med tanke på att Linnéa drar upp till den svenska fjällen, och även hon ska säsongsa. Kändes sorgligt när jag insåg att hur långt det dröjer tills vi ses igen. Utöver den chocken, har jag just insett att skidliftkort (för en säsong) inte är det billigaste i världen. Låt åt säga så här; min så kallade budget räknade inte riktigt med minus 4000-5000 spänn direkt vid ankomst. Utöver detta ska även snowboard grejer, så som hjälm, snowboardboats, bindningar m.m inhandlas, vilket innebär ytterligare några tusenlappar. Dessa hade jag dock räknat med.
Med jämna mellanrum väller ångesten över mig, och jag försöker febrilt tänka efter vad jag lagt alla mina pengar på!?Eftersom jag vet att jag inte kommer lista ut vad jag spenderat pengarna på, eller rättare sagt, jag vill nog helst inte veta vad jag lagt dem på, ska jag nynna vidare på Gwen Stefanis Rich Girl.
Update

Jag lever! Och jag har lyckats ändra designen på min blogg. Att jag lever, det visste ni säkert ändå, men visste ni hur krångligt det är att sitta och pilla med alla koder? -_-'
En liten del utav mig önskar att jag hade det hela inom mig, men istället väljer jag att nöja mig med verkligen, så detta får duga!

I fredags lyckades jag äntligen köpa linsvätska, som ska räcka under hela min vistelse i Österrike. Har försökt undvika detta så länge som möjligt, eftersom jag anser att det är så tråkigt att lägga ut så mycket pengar, på något så tråkigt som linsvätska. När jag ändå var hos optikern, passade jag på att fixa synintyg till att kunna börja övningsköra. Trots att det var fredag den 13:de, flöt min dag på alldeles utmärkt. Kom ut från Synsam med 2 extra flaskor med linsvätska, som jag fick gratis, och likaså sydundersökningen (denna skulle dock endast kostat ynka 60 kr). Efter detta blev det fika på Epok med Frida, Emma och Linnéa, mycket trevligt må jag säga, och helgen har spenderats i Horn/Hycklinge, med Seb, Frida och Ellen, härligt sällskap<3

Med knappt två veckor kvar tills jag åker, anser jag att helgen har passerat en aning för hastigt. Jag börjar tvivla lite på min tidsplanering, och tyvärr hinner jag nog inte träffa alla jag vill.
Imorgon blir det hursomhelst lunch med Linnéa, Hanna och Sofia på restaurangskolan!

Fika på Epok!


Oh happy day

Linköping var verkligen toppen, och Ammi är underbar. Det var tänkt att vi skulle spendera hela kvällen hemma, men det slutade med en spontan, men lugn utgång. Istället för dansgolvet valde vi att vara lite mer sofistikerade och ta varsitt glas vin på 55:an (?) och fortsätta prata och ha det mysigt. Jag fick bland annat lära mig att det faktiskt existerar skillnad mellan  bratz, och snobbar (jag har tidigare tyckt att de lika gärna kan tillhöra samma kategori) detta kunde man tydligt se i Linköping. (nackdel)

Idag blev det lite mer shopping, lyckades i för sig att inte spräcka budgeten alltför mycket, men fick ändå med mig en ny parfym från Yves Rocher, lite smycken, i form av örhängen, oversize linne och en plånboksliknande grej som fascinerar mig.
Efter det var det tyvärr högtid att ta tåget mot Vimmerby. Lyckligtvis väntade en fika på Epok med härliga Evelina, som mötte mig vid stationen. Uppdaterade varandra, och hade allmänt trevligt. Senare dök även Linnéa upp!<3 Fantastiska människor både två, och jag har aldrig tråkigt i närheten av dem.

De tre senaste dagarna har varit helt underbara! Önskar innerligt att det var lite billigare att ta sig överallt, eller att jag åtminstone hade körkort, vilket gjort det betydligt enklare att ta sig överallt. Känns hursomhelst skönt att veta att det är bestämt att jag ska till Jönköping en gång till, innan jag drar iväg till Österrike. Då blir det New Moon med Ingrid, Mui och Paula. Ska även försöka klämma in en tur till Malmö, till Linda, får se om jag lyckas.

Ikväll blir det en mycket lugn kväll, och imorgon blir det fika med Frida och Emma.1. My lovely Eskimo<3
2. Mys hemma hos Pixie!
3. Lunch på Georges med Ingrid
4. Fika på Espresso House med Ammi
5. Jag ser ut som en elva-åring, medan Ammi är smashing Hot som fransyska! ;D
6. Redo för mini-utång!

I'm loving it!

Befinner mig just nu i Linköping, hos min älskade Ammi, som jag har saknat henne!
Gårdagen spenderades i Jönköping, vilket var mycket trevligt. Det hela började med att jag, Paula, Ingrid och Mui lunchade på Pallas Athena. Efter att ha suttit där i bra tag och uppdaterat varandra, drog vi till Waynes, njöt av deras extremt goda chailatte och hade allmänt trevligt.
Kvällen bjöd på afrikansk dans (Pixie och Ingrid tar kurser på medborgarskolan), och sedan blev det en mycket god kvällsmat hos Pixie, snack, och sedan sömn.

Idag hann jag med att ta en lunch på Coffe House by George med Ingrid innan jag hoppade på bussen till Linköping. Är mycket glad över min spontana resa hit. Jag och Ammi har hunnit med en fika på Espresso House, tagit en sväng på stan, och frestas av att köpa diverse saker - men vi stod emot.
 
Jag gillar verkligen Linköping, och blir nästan lite småkär i staden (förlåt Linda!), tycker att det är riktigt mysigt, och lagom stort. Dessutom har jag Ammi här, henne kan jag prata med om allting, precis som med Frida! Dessutom har vi Afrika, och våra framtida drömmar gemensamt. Hon är helt enkelt toppen, för hon förstår utan att jag behöver anstärnga mig för att förklara.
De två senaste dagarna har verkligen varit kanon. Vimmerby, rättare sagt Rumskulla är alldles för litet för mig. Och nu när både Linda och Siri har flyttat har dess glans på något sätt försvunnit till viss del. Därför känns det extra skönt att få komma bort ifrån det, och få leva lite. I love it!

Åtgärder!

Imorgon bär det av till Jönköping! Träffa Ingrid, och även Moojsan och paula. Alldles för länge sedan jag såg dem sist, månader, och åter månader sedan (studenten). I samma veva passade jag på att boka biljett till Linköping, till en viss Ammi <3 Drastiska åtgärder.Framtida problem

Vi hann med att både äta på restaurangskolan, två-rätters för min del, och ta en fika på Epok, vilket var mycket trevligt!
Innan de hann jag även ringa posten, spåra mitt försvunna paket, som varit i Vimmerby i lite mer än 2 veckor, utan att de informerat mig om det. Serveringsskjortorna, som paketet bestod av passade, och nu kan jag nästan börja räkna ner dagarna tills vi åker, och äventyret drar igång.
Det känns mest spännande, men jag känner lite ångest över det hela, nu när jag insett hur mycket jag måste ha för att kunna åka snowboard (själva snowboarden, hjälm, skydd, bindningar, snowboardskor goggles), vilket innebär x antal tusen.
Visserligen kan jag lära mig att åka skidor också, som Sofia sa, men hon ansåg att snowboard är lite lättare att lära sig, då det "bara" gäller att hålla balansen, för att kunna åka någorlunda ok. Pengar ska i vilket fall läggas ut, när vi anländer till Kitzbühel, eftersom jag anser att jag inte kan åka till en skidby, och inte pröva backen! *ångest* Men det löser sig säkerligen på ett eller annat sätt! Eftersom jag är så liten kan jag åtminstone satsa på att köpa allt i Juniorstorlekar;D sparade minst 3000 :- när jag köpte skidjacka&byxor tack vare det. Soft om jag tänker efter.

091108

Rastlösheten börjar göra sig påmind. Lyckades avsluta mitt lilla (hemliga) projekt tidigare idag, och efter att ha sett både Gossip Girl, One Tree Hill & Top Model, fick jag en klump i magen. Jag har fortfarande inte kommit underfund med varför än, och om jag känner mig själv rätt lär det dröja ett tag till.
Bäst att sätta igång med nästa "projekt" innan klumpen växer, och blir större.

Veckan inleds med att luncha med Sofia, Hanna och Emma, tisdag-onsdag blir det Jönköping, fredag förhoppningsvis fika med Emma, och Frida(?).
Men för stunden förblir jag lite smått uttråkad.

Tredje gången gilt?

Nu börjar jag känna frustrationen växa inom mig.
Igår kväll kom jag på en otroligt bra idé, dock kan jag inte tala om vad, eftersom Seb läser bloggen. Hursomhelst, idén är suverän, och jag var ivrig att sätta igång. Eftersom jag anser det som superviktigt, och vill verkligen få det gjort, har jag sett till att det hela sparas först var 15:e minut, men eftersom det sket sig ändrade jag till var 5:e minut. Allt för att vara på den säkra sidan.
Nu förstördes allt igen, så nu är det bara att börja om för tredje gången!

One/Two

1. Jag ogillar att Seb har helgtjänst. Vem ska jag nu mysa med?
2. Jag har just insett att det är mindre än 4 veckor kvar tills jag, Hanna, Sofia och Loella är på väg ner till Österrike! (känner mig inte riktigt redo än)

För att lösa ovannämnda problem ska jag antingen
1. Koppla in Sebs Mariocart och bli bättre, så att jag har en liten chans mot honom och Emil
2. Titta på det allra sista avsnittet av Veronica Mars alternativt titta på Good Hair.
Men första ska jag byta om till pyjamas, och få i mig lite C-vitamin, i form av apelsin!

Jag måste även tillägga att jag (och Seb) såg Aristocats igår(!) Antingen har jag väldigt dåligt minne, eller så har jag helt enkelt aldrig sett den tidigare. Gamla Disney filmer är guldvärda<3(Toast) Skagen på G

För några veckor sedan, när jag träffade Frida, köpte vi varsin skagenbaguette på ICA. Låt mig säga så här; efter att ha läst hela innehållsförteckningen blev vi mindre sugna på att veta vad som verkligen va i mackorna...
Så nu, några veckor senare, när Seb ändå är hemma, gör vi egen skagenröra! Mindre okänt gojs i, mycket enkelt, majonnäs, creme fraiche, dill räkor, rödlök, salt, peppar (och citron om man vill ha det). Så där kort var inte listan på baguetterna(!)

Nästa gång Seb är hemma ska jag se till att han vill göra de där goda rostbiffsbauguetterna.
Fram tills dess ska jag förundras av den första snön som faller utanför. Jag som älskar snö. hö hö

Update

De två allra sista dagarna på jobbet har varit alldeles kaotiska. De har innehållit en bricka full med spyor (och just jag fick den), den skumma tanten som diskar sina engångsskedar, en restaurang som inte har tillräckligt med plats för alla gäster, vilket i sin tur ledde till arga, bittra gäster. (Varför måste alla bestämma sig för att äta samtidigt?) Utöver detta, blev det ett strömfel i igår, och matsalen befann sig i mörker till och från under sista timmen vi hade öppet. Mindre lyckat. I lördags fick jag även träffa Snygg-Linda en snabbis<3 Det förgyllde min dag.

Avslutningsmiddagen var mycket trevligt. God mat, och trevligt sällskap. Kvällen avslutades sedan hos Linnéa med lite tjejsnack, innan i lyckades somna.

Idag är det måndag, och jag har i stort sett slösat bort hela dagen i sängen, förlorat i Mario Cart mot Göteborgs-Emil, och just nekat till att följa med ut, ner till sjön, med ovannämnda person och min pojkvän..
Soft måndag med andra ord.


RSS 2.0