Teamwork!

Gårdagens kvällsbuffé va lugn, thank God!
Dessutom började jag inte förrän 16.00, så jag behövde inte stressa iväg! Snäll som pappa va skjutsade han in mig, och jag slapp ta bussen som i sånna fall skulle ha varit framme låååååångt innan jag började. Bussarna i kalmar län går nämligen inte särskilt ofta. Rättare sagt, aldrig på helgerna från Rumskulla och max 4-5 bussar från mariannelund, och då måste jag först ta mig till mariannelund. Great va? Ska ta och påminna mig själv om detta varenda gång jag klagar över att få vänta på stadsbussarna. Anyway, det jag ville komma fram till va att igår kunde vi sluta redan vid 22.30! Helt fucking amazing!!!! Utöver personalmötet ikväll vid 21.30 är jag ledig i två hela dagar. Det händer inte ofta om man kollar på mitt _underbara_ schema. Jag ska sova ut och drömma om den dagen då lönen kommer. Med tanke på all övertid och det extra färska schemat lär det blir x antal tusen välbehövliga pengar. <3<3<3

Sofia: Har alla suttit inne idag?
x: Ja, det tror jag?
(Med tanke på att vi befinner oss i diskrummet hör man inget, så hon frågar igen)
Sofia: Har alla suttit inne?
x: Ja... ?
Sofia: Visst har alla suttit inne?
Ann-sofie (kommer utifrån severingen och svarar helt förskräckt) : VA?! har alla suttit inne?

Sämst humor.. men så blir det när man jobbat x antal timmat i sträck utan mat. O.o

Better in time

Jag måste nog erkänna att de sena kvällarna tär på mig mycket mer än vad jag trodde...
Gårdagens pass började vid 13.30, och jag tappade genast en hel bricka i diskrummet.
B: Dame girl! Blev det lite för mycket igår? *stort leende*
Jag:  fnys

Efter det lovade jag mig själv att INTE tappa mer saker, men det va lättare sagt än gjort, och alla skrattade åt mig. Jag skrattade åt mig själv. Dagen fortskred i lagom tempo, med alldeles för många gäster, och alldeles för mycket disk. B och jag i disken, och han talade om för mig att man kunde få massage hos sjuksköterskan(!) *vill ha* Anyway, han stack hem tidigt, medan V stannade kvar och hjälpte till innan kvällens grillbuffé. 
Ååå, dessa grillbufféer, de sena pass tar kål på mig. Igår kom all folk på en gång, det hade blivit fel på de reserverade borden, och det hela blev inte ett dugg bättre när en grupp på 21 pers kom. Oh my! Men jag och Emma klarade det fint, och jag har äntligen lärt mig kassan. Teamwork på hög nivå!

Mindre roligt:
-
Gäster som INTE plockar undan efter sig, trots att brickstället står minst 10 meter längre bort - ja, det är mitt jobb att se till att det är snyggt och städat, men det finns en gräns.
- Gäster som är bittra - get a life!
- Gäster som klagar att vi häller upp för lite vin i karaffen/vinglasen. - Vi gör bara som vi blir tillsagda!
- Att vi är illa tvugna att jobba övertid - ingen chans att vi hinner städa, diska och plocka fram frukosten på en halvtimme, alltså slutar vi tidigast vid elva.
- JAG äter som en man ;( (mer än en man?!)Jag skämtar inte om jag säger att jag åt mer än kockarna igår. Det blir spännande att se vart allt kommer sätta sig. gosh! i och för sig hinner man inte äta under resten av dagen.. men ändå...

Helgen är slut, bröjar jobba vid fyra, så ännu ett kvällspass, men idag börjar jag sent. Thank God!
På måndag blir det 9-14, sedan personalmöte vid 21.30, sämsta tiden för mig som bor ute i skogen... Men sen är jag ledig i två dagar! Förhoppningsvis får jag tillbaka min efterlängtade mobil då!


I will survive!

Jag kom hem för drygt en halvtimme sedan, är helt slut i kroppen, och i huvudet. 13.30-23.20. Gosh vad jag kommer att älska mina kvällspass. NOT. Övertid big time! (21.30 enligt schemat)
Hade hoppats på att slippa kassan ikväll, men med tanke på att vi bara är två "pigor" som jobbar på kvällsbufféen va jag illa tvugen att ta hand om betällningarna och kassan medan V va på jakt efter ekologisk vin. Det va riktigt hemskt till en början, och jag försöker fortfarande förtränga hur många gånger jag slog fel. Men till slut fick jag grepp om det. Stressigt som fan, och man har hela tiden fullt upp. Är det nån vid kassan? Finns det mat kvar? Är glasen slut? Finns det tillräckligt med dricka? Frågorna tar aldrig slut, och det gör inte berget av disk heller! .
Anyway, de jag jobbade med ikväll är helt ok och mästerkocken J lyssnar på Jimmy Eat World. Han är bra han. Dessutom slipper vi potatismosen; massa grillat att välja mellan att äta när man väl har tid (det vill säga frammåt halv tio tiden...) Plus att det va en liten blond söt tjej som tyckte att jag va "så vackert brun" *tåriögat*

Nu ska jag sova, för jag har ont överallt. Gissa vem som jobbar sena helger de närmaste tre veckorna?!
hmpf.
pengarpengarpengar.
jag ska banne mig klara det.


First day at work!

Dagen började vid 7-tiden med ett fösök att trycka i sig lite frukost, sedan bar det av in till stan. Dåliga bussförbindelser är förklaringen till varför jag va inne redan vid åtta, trots att jag inte började förrän vid nio. Anyway, JC, Sandströms och Vero Moda hade öppet, så checkade in reavarorna men kunde inte köpa något. Sedan blev det en promenad ner till ALV, träffade L&F och fixade det sista som behövdes så att jag får min lön.
 
Väl framme vid Linas blev det till att byta om till den grymt sexiga outfiten och lära sig allt. De flesta människorna som jobbar där är otroligt sköna, och grymt trevliga så det hela kändes rätt bra. Mycket på en gång, och det lär ta några dagar innan jag lär mig allt. Fram tills dess står jag helst och tar hand om disken och serveringen. 
Frukosten va stressig, men framåt elva-tiden blev det rätt lugnt, för att sedan mynna ut till ett hektiskt helvete vid lunchtid ("Detta är en lugn sommardag"). Blev några korta pass vid kassan, men fick som tur va gå tillbaka in till köket/disken när folkmassan kom. B kallades in och vi hjälptes åt. teamowork is the shit och han och jag va riktigt grymma. ;D  Vid två skulle jag ha slutat, men jag har tydligen lite svårt att säga nej, så jag lovade M att jag skulle stanna kvar och hjälpa dem en stund till med tanke på hur mycket de hade att göra. Vid 15.30 drog jag, och jag är helt död, mina fötter mår inte vidare bra, dessutom har jag ont i båda knäna, vilket jag inte haft på länge. Utöver det, och att det tydligen många som inte klarart trycket och all stress, att jag tog sönder något redan efter 45 minuter, att jag höll på att köra ihjäl två barn med brickvagnen har dagen varit helt ok. Jag visste redan igår när jag tackade ja att jobbet inte va något att hurra för, men that's life. Imrogon är jag ledig, och sedan jobbar jag hela helgen. inga mysiga tider direkt, sena kvällar och på måndag efter en tung helg börjar jag vid nio...men det kommer gå fin fint!

Måste även tillägga att Linda tänkte äta frukost med mig imorse<3 Tanken som räknas.love ya!


Ett steg närmare vuxenlivet?

Inte för att det är så särskilt viktigt, men jag tänker ändå berätta hur det gick idag, eftersom jag kommit fram till att jag faktiskt inte är så meningslös som jag ofta tror.
Väl framme utanför entrén insåg jag hur nervös jag va, dessutom blåste det sjukt mycket att både mitt hår och smink sabbades (det kändes åtminstone så) No big deal egentligen, men visst vill man känna sig fräsch på en anställningsintervju?! Anyway, F och L kom, vi gick in i värmen och de genom genom en lång utläggning om hur ALV (Astrid Lindgrens Värld ;D) har utvecklas, innan de gick vidare till löne-delen och det viktigaste enligt dom; "att inte bryta illusionen". Detta innebär att man inte får visa varken tatueringar eller piercingar, ha avvikande hårfärg, klädsel eller SKOR! (hans exempel på skor man inte skulle ha va rosa skor):O Jag satt där med piercingar, och mina röda skor. ALLAS (jag skämtar inte) blickar riktades mot mig.  Mina piercingar blev godkända, men i fortsättningen blir det svarta skor. (Hur kul är det då?) Efter det fortsatte vi med gruppintervjun *trumvirvel* Först ut va N (som förövrigt är 22 och supersöt) han va sådär lagom mjöklchoklad brun och har de finaste bruna ögonen jag sett på länge, för att inte tala om hans personlighet! ;O Efter det va det Ms tur, och sedan va det jag. Kändes som om jag gjorde jätte dåligt ifrån mig, och tiden fram tills vi fick reda på hur det hade gått va hemsk. Tre pers till efter mig (två tejer, och en kille), och sedan va det dags för den enskilda intervjun, vilket kändes betydligt bättre. I väntan på att alla skulle bli klara snackade jag med killarna. Av någon konstig anledning va EM ett hett ämne. haha:P

Medan L och F övervägde vilka de skulle anställa fick vi checka in parken yey! or NOT. Efter drygt en halvtimme drog vi oss tillbaka och då va det dags att ta få reda på hur det hade gått. Killarna lugnade ner mig, och jag hade faktiskt grymt kul. Sedan blev det idol-känsla över det hela. Awkward! Vi fick gå in en i taget, först ut va B(? fotbollsspelande modefreaken) han kom tillbaka med ett stort smile på sitt face, stannade en stund och talade glatt om att vi kanske skulle ses mer i sommar. Hur det gick för de två andra tjejerna vet jag inte M fick inget jobb iaf. O.o Hrm...  Men N fick jobb.
Jag va sist ut, och hade redan ställt in mig på att det va kört...
Men vet ni vad?! Jag va den enda som blev fast anställd under resten av sommaren. Jag tackade glatt ja (till Linas kök), och sedan fick jag ännu mer info och fick chansen att träffa några jag ska jobba med. Hur sköna som helst! Och kocken, oh my! Jag dör av skratt. Han låste in mig och H i kylrummet. Det hela slutade runt fyra tiden, men tack vare "ett stort larm" kunde pappa inte hämta mig, utan jag va fast inne i stan till 9-tiden. Som tur va höll Linda mig sällskap, och sedan fick jag åka brandbil (rättare sagt räddningstjänstbil) hem. Ni ska bara veta hur coola de är, för att inte tala om radion och walkie talkien, det är grejer det ;D dessutom talade brandman L för mig att jag inte får glömma bort mina drömmar här i livet. Han trodde att jag kunde uppnå dem utan problem. Det va snällt sagt av honom. ^^ 

Jaha, då va man helt plötsligt upptagen hela sommaren, och planerna om Halmstad är som bortblåsta. Det sistnämnda känns lite tragiskt. Men "jag tjänar pengar i alla fall". Plus att jag ser übersexig ut i kläderna jag ska ha på mig.

From bad to good.

Nu har jag varit utan min mobil i snart 7 timmar, och gosh vad hemskt det känns. Det bokstavlingen smärtade när jag lämnade in den. Jag skämtar inte!!! Och vet ni vad?! Jag får inte tillbaka den förrän om lite mer än en vecka. (skulle inte förvåna mig om det tar två, kanske tre veckor) Hur jag kommer att överleva den närmaste tiden är en gåta.
Utöver den tragiska "lämna-bort-mobilen" händelsen har jag gjort lite nytta! Medan systrarna H va på materialmännen med dad för att välja tapeter drog jag mig bort till biblioteket för att leta reda på lite fakta till min EE och IA i historia. Bibblan hade dock inte öppnat (10.30-tiden) så jag tillbringade en halvtimme på stan (allt som krävs för att titta genom de mest intressant affärerna i Vimmerby, tragiskt men sant) Anyway, det fanns otroligt mycket fina grejer på rea, men no money. Drog istället tillbaka till bibblan i ett desperat försök att få tag i lite bra böcker om Pearl Harbour och Vietnamkriget. Lyckades hitta två böcker som verkar någorlunda bra, men jag vill (rättare sagt, måste) ha fler!! Men eftersom bokletande på bibliotek inte är min starka sida insåg jag tillslut att jag skulle fråga om hjälp. Först trängde sig en äldre dam före mig i kön, och när det väl blev min tur fick jag inte den hjälp jag behövde. Hon visade mig hur jag skulle söka på datorn, men det kunde jag redan. Usch vad sur jag blev... Så jag fick helt enkelt nöja mig med mina två böcker. Istället drog jag vidare för att lämna in min telefon, vi hämtade mamma, åt och sedan åkte vi vidare till den stora staden. Äkta glädje må jag säga. Det har knappt gått två veckor, och jag är redan trött på Rumskulla. Det blev dock inget långvarigt besök i jkpg, utan jag skulle bara hämta lite kläder jag inte fått med sist jag åkte hem, och en del papper om EE. Sedan blev jag mer eller mindre tvingad att följa med till Vaggeryd för att lämna Brendah som ska på scoutläger med kusinerna. Jag hade hellre stannat till fem-tiden i min källare för att sedan ta en fika eller nåt med Sandra. (Förlåt för att jag inte hörde av mig, men jag fick inte tag på någon mobil förrän jag kom hem igen)

Anyways, väl hemma efter en lång dag (och äntligen fått tag i en mobil) ringer det! Okänt nummer, och jag vågar knappt svara. Men jag buckled up, och tur va väl det. Imorgon klockan ett ska jag på anställningsintervju (det första som dök upp i mitt huvud; neäämen gud, vad ska jag ha på mig?! haha!). ALV har nämligen ont om personal. Så imorgon blir det först en gruppintervju där jag ska presentera mig, berätta vad jag har för mig, vart jag praktiserat/jobbat tidigare, mina starka respektive svaga sidor och sedan ska jag välja min favorit AL-figur, och berätta varför. Om jag gör bra ifrån mig blir det sedan en enskild intervju, och strax efter det får jag reda på om jag får jobbet eller inte. 
Jag ska alltså satsa på att outshina alla imorgon.
Wish me luck, cuz' I bet I'll need it!


She's giddy

Gårdagen slutade med att jag stannade hemma. Men det blev helt ok ändå, massa mys, fetade på oss extra mycket, karaoke och filmen the break up. Jag har inte tränat på typ tre veckor, så nu börjar jag få ångest och jag känner verkligen hur kilorna lägger sig på alldeles fel ställen. Great.
 Och angående filmen;  no happy ending, och det va bara jag som tyckte att det va så det skulle va O.o

Idag har vi gäster, men jag orkar inte vara social, så därför sitter jag och ugglar på mitt rum i väntan på tårtan (lite ologisk med tanke på att jag klagar på att jag inte tränat på ett tag) Anyways jag är ju rätt ologisk.
Igår när jag skulle betsälla allt inför resan till Halmstad fick jag en mindre chock; "boendet" kostar nämligen inte bara 190 kr, utan 760 kr, utöver det ska jag betala själva biljetten, tågresan mat och sist men inte minst shoppingen. Men om jag och E inte lyckas ordna det på något sätt, så blir det nog inget av det hela, 760 kr är lite mycket för mig.  Inte nog med det, jag är så virrig idag att jag trodde att det va söndag.... Det vill säga söndag den 22 juni, vilket isf skulle betyda att Siri fyller 19 år. Jag greps av panik av att jag inte hunnit gratta henne, och skicka snabbt iväg ett grattis-sms. Men som ni säkert vet, till skillnad från mig, så är det bara lördag idag. Typ hej kom och hjälp mig.

Midsommarafton!

Vädret är precis som det alltid varit de senaste åren på midsommarafton; det vill säga det regnar. Jag kan inte minnas sist det va fint väder på midsommar. Tycker inte ni det är lite tragiskt? Något som är ännu värre är att min käre far har jouren. Med tanke på att det är midsommar, är det typ ingen hemma som kan ha hans jour medan han kör mig till stationen. Först hade jag inga planer alls, och då gjorde det inget att jag inte kunde ta mig någonstans. Detta ändrades dock rätt snabbt då jag fick massa fina inbjudningar, bland annat att åka till Nyhem och Habo. Sedan fick jag också ett fint erbjudande från Linda, men somsagt, jag kommer ingenstans. Nyhem kunde jag ju bara drömma om, och eftersom bussarna körs som lördag är jag fast i Rumskulla. Det som skrämmer mig mest är att jag faktiskt inte tycker att det är så hemskt. O.o  Nu blickar jag framåt och längtar till Halmstad, förhoppningsvis får vi fint väder tills dess. Och om det regnar, kan jag och E alltid plaska i vattenpölarna! ;D <3

Glad Midsommar på er!


Boy toys vs Girl toys

N (7 år) : Leker du med pojklego?!
B (8 år): Jaa?!
N: Det visste jag inte att tjejer gjorde.


Det är absolut inget fel med att vara barnvakt, ibland kan ungar vara riktigt söta, dock händer det inte särskilt ofta. Idag när jag vaknade (riktigt sent) upptäckte jag att det fanns fler barn än det egentligen borde finnas i fam. Henrysson. Trött som jag va, och skit snygg i min sovoufit, som förövrogt består av en grymt ful piraja t-shirt från hultan och ett par blåa siden kalsonger med snobben tryck lyckades jag äntligen lista ut vilka som tillhörde min egen familj.
 Ungen med supersöta bruna ögon, och de finaste gyllene lockarna skulle bort. Han som tydligen inte visste att tjejer kan leka med "pojklego". Jag måste erkänna att jag blev en gnutta upprörd. Ja, jag vet att det är skillnad mellan killar och tjejer, men borde skillnaden vara så tydlig redan vid 7-8 år? Det räcker med att kolla i en leksakskatalog; där är det så tydligt att jag skulle kunna spy på allt.  Det finns en legoavdelning, actionavdelning, spelavdelning, dockavdelning osv.  I och för sig står det inte utmäkt på varken dessa sidor, eller i leksaksaffären att det är flick eller pojkleksaker.  Men ändå känns det som om signalerna leksakstillverkarna sänder ut är tydliga. Vilken färg är det som dominerar dockavdelningen respektive bilavdelningen? Jag menar; vilken avdelning domineras av rosa, glitter eller tuffa action figurer? Killarna får de tuffa action hjältarna, bilarna ect medan tjejerna får princesskläder, tiaror och allt annat som som är rosa och glittrar.
Ja, detta gör mig upprörd, för det är trots allt inte barnen som väljer sina lekasaker utan deras föräldrar som köper dem. Beckii har ett flertal "pojkleksaker" och det är jag mycket glad över; hon har minst lika kul med sin bilbana och "pojklegot" som med bland annat sin dockvagn. Men alla andra barn då? De som går miste om att man faktiskt kan ha kul med både "tjejleksaker" och "killeksaker" samtidigt?! Vad händer med dom?Idag skulle jag ha shoppat med J i Linköping eller Jönköping... men jag har inga pengar... Känns en gnutta deprimerande.. :(


Rubrik saknas

Jag har alldeles för mycket tid över, och hur vet jag det? Jo, för det är nämligen så att jag sitter här och tänker på sådant som jag borde ha förträngt för länge sedan. (Länge sedan innebär 2 veckor) Detta går givetvis mindre bra...
Det va inte meningen att låta dig komma så tätt inpå, men du lyckades bra med det. Och nu sitter jag här och undrar vad som gick fel. I ett försök att glömma allt tog jag till fel medel, det va dock  inget jag förstod just då, men nu i efterhand måste jag erkänna att jag ångar mig _lite_
Jag skulle inte ta åt mig, "hoppas att det är lugnt", ja det va dina ord och jag försöker förgäves att övertala mig själv att saker och ting är bäst som de är nu, men jag lyckas inte så bra. R funkade som plåster på såren, det kan jag inte förneka. Men nu när jag har alldeles för mycket tid över och vädret suger  vill jag bara glömma allt.
So, please come and save me?


Sverige - Ryssland 0-2

Inställt part 2

Steven Curtis Chapman ställer in alla sina spelningar i sommar av förståliga skäl... Hans übersöta 5 åriga dotter Maria Sue har dött. Hans speling ersätts med Mojo & The Info (OC Supertones och Paul Colman från Newsboys)
Helt förståligt.

Inställt

Sommarvädret lyser med sin frånvaro, och jag försöker gång på gång övertala mig själv att det faktiskt är lov. Ja, jag har ju sommarlov, men vart är solen?!
Nu när jag är hemma (utan något sommarjobb) har jag helt plötsligt inget alls att göra. Jag skulle kunna börja skriva på min EE, eller till och med sätta igång med IA i historia, men jag pallar vekrligen inte. Dessutom ligger böckerna kvar i källaren, i Jönköping. Så istället försöker jag fixa allt inför Halmstadresan, som förhoppningsvis blir av (3-6Juli med Elin) Biljetterna är ännnu inte beställda, och tidigare när jag skulle kolla upp allt på hemsidan, visade det sig att Steven Curtis Chapman konserten är INSTÄLLD. Det va Linkin Park på Hultan och Steven som jag mest av allt ville se i sommar. Men saker och ting tycks inte bli som JAG vill.
Hur jag väljer att lösa det hela är ett olöst mysterium.

Hultsfred '08

Sitter här och njuter av Rooneys sköna toner som stömmar ut från min högtalare, fetsivalenångesten börjar sakta med säkert växa fram och jag måste erkänna att jag faktiskt saknar Hultan lite. Men jag får försöka glädja mig med att det inte är så farligt långt till nästa festival! De senaste dagarna har varit så fullspcäkade att jag inte ha hunnit inse att jag faktiskt har sommarlov(!) Helt sjuk. Student firade, och sedan drog Linda, jag, Ingird, Jacob och Linus iväg till hultan. Bilder dyker med tiden upp på min BDB.

Torsdag:
Precis innan vi skulle iväg till Hultsfred visade det sig att vi inte hade något tält alls. Och alla vet att man inte kan klämma in 5 pers i ett 2-mannatält... Linda lyckades dock fixa det hela (cred till henne). Även Ingrid hittade till fetsivalområdet, vi checkade in, satt upp tälten, och sedan va det dags att jobba; städa husvagnscampingen. Vädret gjorde det hela inte mycket lättare, och vi va mer än glada när vi fick sluta tidigare än planerat.
*Rooney - Helt klart en av favoriterna
*Babyshambles - Pete gjorde ovanligt bra ifrån sig, inga förseningar med andra ord.
*Simple Plan - Bättre än förväntat, och läskigt mycket folk där.
*Paramore - Jag höll på att kvävas ihjäl, armbågar i huvudet, hårda slag mot revbenen, inte det mysigaste. Men trevliga killar, som va villiga att rädda mig. <3
*Jimmy Eat World - Det bästa med hela festivalen (med tanke på Likin Parks inställda spelning)jag och Ingrid släppte loss allra längst fram, fick dessutom ett plektrum <3
*Rage Against The Machine- Sjukt mycket folk, marken vibrerade, festivalkänslan på topp, och när de började spelade Killing in the name blev min kväll fullbordad.

Fredag:
Dagen inleddes tidigt, med frukost, chill med gänget, mest i LO-tältet, naturskyddsföreningen och i rädda barnen-tältet. Sköna människor och relativt fint väder. Eftermiddagen tillbringades med att städa innan kvällens spelningar.
*Timo Räisänen - vilken energi, vilken glädje! Dessutom fick han de flesta killarna i publiken att ta av sig till bar överkropp;D
*The Hives - Annso och Ingrid släppte loss, jag och Linda drog efter typ 10 minuter, en kvart. Not my cup of tea.
*Rufus Wainwrigt - "Hallejuah" säger jag bara
*Looptroop Rockers - Kvällens höjdpunkt! Ingrid och jag släppte loss, träffade sköna killar, och när Timbaktu dök upp blev kvällen beyond better than best.

Lördag:
Tidig morgon, dyr frukost, och sedan jobbade vi. Mötte Samira som köade LÄNGE till ( den inställda) Linkin Park konserten. Fotboll, Sverige-Spaninen va en upplevelse, man kunde nästan tro att man befann sig på matchen. Fääääst på kvällen, och chill i naturskydsstältet med Simon och Nisse. Där lyckdes vi värva flera medlemmar. *cred till oss*
*Get cape. Wear Cape. Fly - Sööööt! och gud vilken röst, och vilken energi. <3
*Fotbollen - underbar känsla, synd att vi förlorade.
*Lykke Li - Hon är speciell dock grymt bra live
*Håkan Hellström - Jag står fortfarande fast vid att han inte kan sjunga. Helt sjuk att det befann sig så många människor på plats. Han har har ifs skön energi på scen... men nej, det va inte riktigt min grej.
För att inte tala om den inställda Linkin Park konserten. FY FAN vad ledsen jag blev. de va den enda anledningen till att jag verkligen ville gå på Hultan alls. Men men.. bästa sällskapet gjorde festivalen toppen! 

Söndagen tillbringades med att städa, och inse att jag faktiskt har sommarlov.

Linda tog studenten!  congratz<3Ingrid, Sylvia & Linda

Pissväder!

Vädret har varit alldeles utmärkt fram tills nu.
En gnutta irioniskt skulle jag säga.
Det regnar, och jag är inte pepp på regn.
Men jag får i alla fall glänsa i _brendahs_ rosaglittriga stövlar. Det mina vänner är status;D

Jag packar, vad gör du?

Min sovsäck, som tydligen inte är en sovsäck, utan ett sovtäcke är gigantsikt!
Den behöver banta.För just nu liknar den mest ett tält. Vilket i sin tur är bra eftersom jag är så frusen av mig; den är nämligen grymt bra, trots att det bara är ett sovtäcke. (L lärde mig skilllnaden igår kväll)
Pappa jobbar och  kan därför inte skjutsa in mig, utan jag måste ta bussen in till stan, MED all packning. Men L's mamma är en ängel och ska hämta mina saker. <3 Hur gulligt är inte det?!
Träffa E imorrn också, innan hon drar upp till Lkpg, sedan blir det till att fixa lite smågrejer på stan innan L springer ut och vi drar hem till henne på fest;D yes, yes;D värsta partyt! ;D haha!
Nu ska jag nog packa på riktigt.
Mamma insåg just att jag inte kommer hem förrän söndag/måndag. Och hon som fyller år på torsdag<3

Summer '08 may begin!

NU har mitt efterlängtade sommarlov äntligen börjat!
Och jag kan inte beskriva hur jävla underbart det känns!
Jag har så otroligt larvig de senaste dagarna, och verkligen spridit negativa vibbar, men nu är det slut med det. De ligger begravda och kommer förhoppningsvis inte fram än på ett tag.
Spontana ryck som gårdagens resa till Vimmerby är ett bevis att jag går ett steg åt rätt håll. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att faktiskt åka till L<3  Hon har ju trots allt varit hos mig x antal gånger. Jag behövde annat att tänka på, och det lyckades hon bra med. Film, chips, kladdkaka, glass och godis i stora lass! Hej kom och hjälp oss ungefär! Men jag mådde ju bättre iaf, lite illamående, men helt klart bättre! ;D
Drygt tre timmars sömn, innan det va dags att stiga upp och hinna med bussen till jkpg. Huvudet kändes segt, men jag lyckades ändå inte somna. Men jag lyckdes vila med PCD ljuva toner; "I don't need a man"  från min mobil. haha!
Väl framme va det dags för en mycket onödogt engelskalektion. När den äntligen slutade pratade jag med Håkan om Extend och Internal, så nu verkar det som om jag bryr mig iaf. Nere vid skåpen väntade dagens höjdpunk; nämligen min älskade Ammi! <3<3<3<3<3 Gud vad jag har saknat henne! Kongo är alldeles för långt bort, och nu är hon äntligen här.  Ett besök på Afroshopen och sedan blev det fika på Claras med henne, S och E, vilket va massa mys och ett perfekt avslut på IB1.

Väl hemma va det dags att ta tag i saker och ting, tvätta, packa ja, you name it! Lyckades få med mig det nödvändigaste, och resten får jag åka upp och hämta V. 26. Seg tågresa hemma, fram tills dess att vi kom till Eksjö, där väntade nämligen poliser; dock är det ännu oklart vad som vekrligen hade hänt. Men illa va det. Anyway, extra tåg insatta med tanke på festivalen, så jag slapp åka buss, och det kändes mycket bra! Nu är det bara att ladda upp inför festivalen, och börja njuta av sommarlovet. tio underbara veckor fyllda med festivaler; förhoppningsvis massa sol, bad, BBQ, dans, workshops caféer och underbara vänner<3 För vi ska ses i sommar! Don't worry 'bout the distance! ;)<3
Första stoppet bli som sagt Hultan.
Ses och hörs!

Babyshambles|Rage Against The Machine|Neverstore|Paramore|Jimmy Eat World|Rooney|The Hives|Sugar Plum Fairy|Biffy Clyro|Timo Räisänen|Arch Enemy|Rufus Wainwright|ohnossi|Linkin Park|The Donnas|Get Cape.Wear Cape| FlyFirefox AK||Kid Down - dessa får inleda min sommar!

She's lost control

I'm losing all control
Just let me be
Let me be alone for now
I want to be alone tonight

Once again we've gone off track
And lost all hope for coming back
It's time to restart again
And try all over again

It's time to work
The work is useless now
Can't you see
Your help is lost to me
I want to be alone tonight


För jag ska inte ta det perosnligt. Nope. Det ska jag faktiskt inte. Jag kan ju inte påstå att jag är så mycket bättre... Trodde bara inte att det skulle påverka mig så jävla hårt. Men jag klarar det.Jag har ju trots allt en hel sommar fylld med festivaler och tid med mina underbara vänner.Det ordnar sig. Jag klarar mig.
Fy fan.
Tack M och L. <3

Studentfirande i Hålbäckshult!

Paketöppnande!Efter paketöppnandet blev det maaat! 

Nu har även Siri tagit studenten! GRATTIS! <3
Vid tre-tiden drog jag till Hålbäckshult för att fira henne!
Jag fick en liten chock när jag märkte hur mycket folk det va; och chocken blev betydligt större när jag uppfattade att de flesta av dem pratade skånska. xD
Anyway, för att sammanfatta gårdagen: God mat och trevligt sällskap. Calle genomskådade mitt verkliga jag, och Siris kusiner(?) talde om för mig att man inte blir tjock av tårta om man äter det vid tillfällen som är mysiga. Så nu vet ni det! ;D

Jag och IngCalle hjärta Siri
Ing!
Siri och Ing!
Siri, jag och CattaSofie, Jag och Ing!

Breaking the habit

Bloggen har tydligen krånglat de senaste dagarna, därav den sena uppdateringen..
Anway, den stora frågan; vad har hänt de senaste dagarna?! Alldeles för mycket svarar jag då, vilket är på gott och ont.

Onsdag: Peppad inför biologiprovet, och ville bara få det överstökat. Det visade sig att Josefine inte va i skolan, så provet blev inte av. Istället är det framflyttat tills på måndag, då IA i biologi ska vara klar. Seg och onödig dag. Efter TOK-lektionen mötte jag Mx2 och J vid hamnkanalen. P lyckades hitta oss och vi stannade en stund för att titta på alla fina balmänniskor. Sedan va det tänkt att jag skulle träna, vilket verkligen behövs med tanke på hur mycket jag har fetat upp mig den senaste veckan... ;S Men det blev inte av. Istället blev det en mycket spontan grillkväll i Tokarp hemma hos R med tjejerna och D, F och J. Mycket trevligt. Grillkvällen förvandlades säkert men säkert till en grillfest,
"tjejer det är ju trots allt lill-lördag, släpp loss" kortsagt, kvällen slutade lite oväntat. Allt och inget hände.

J och jag kom inte hem till mig förrän vid halv sju på morgonen, och då pallade vi helt enkelt inte att gå på historian. Vi sket även i matten och satte oss istället vid piren, där M med glädje ville uppdateras om allt från gårdagen. HAHA!
Som ni kanske förståt va torsdagen en ganska stor challenge. Somnade på engelskan, och lyckligtvis fick jag i mig en timmes sömn på tåget hem. Ångest och dåligt samvete, great kombination..
"Men ni hade kul iaf" och det är sant, därför bryr jag mig nog inte så hårt.. Tar tag i allt snart...
Inte nog med att jag faktiskt festade på en onsdag (vilket förövrigt går emot allt jag någonsin byggt upp) tog jag väl det hela en guntta för långt... Att jag nu några dagar efteråt får beröm och pengar av mina föräldrar och min moster för att jag "kämpar" in i det sista med skolan känns liiiiite fel. Jag har fått mina efterlängtade hörlurar och de ska betala gullbrannafestivalen åt mig (utan att jag har nämnt något). Pappa har till och med hört runt om det är någon som har plats för mig i sommar så att jag kan jobba. Allt sånt har jag alltid fått fixa själv... Hej jag är BORTSKÄMD.

Torsdagskvällen avslutades med studentfest för C. Mycket trevligt. Gårdagen va slapp, tog igen nästan all sömn jag missat. Och bokstavligen kämpade med min Biologi labb. Nu har jag kommit igång och är nästan klar...
Idag bär det av till Hålbäckshult för ännu ett studentfirande. Imorgon blir det jkpg igen, och på tisdag börjar mitt sommarlov!Catta tar studenten!

I don't know what's worth fighting for
Or why I have to scream
I don't know why I instigate
And say what I don't mean
I don't know how I got this way
I know it's not alright


Taking my frown to a long distance town.

Tydligen är jag inte den enda som är opepp för tillfället, det finns fler! Dock vet jag inte om jag anser att det är positivt, men nu är det så det är.

Efter engelskan va jag helt inställd på att glömma bort allt genom att träna, men smarta jag hade glömt t-shirt/linne och jag pallade helt enkelt inte att åka hem för att hämta det. Det hela slutade med att jag stannade kvar; hängde vid hamnkanalen med M en stund innan jag hängde på I och E, pluggade sedan biologi enda till fyra. Egentligen vill jag inte hem alls, det har varit folk här hela helgen, och nu när de inte är här är det alldeles tomt och ensamt. Helt sjukt vad man underskattar saker. Men jag har kommit på en bra plan på hur jag ska glömma allt; jag ska sysselsätta mig med annat, ha något att göra hela tiden. Det borde funka, eller hur?
Annars kan jag göra som jag brukar, krypa in i mitt skal, och stänga ute allt. Apathy. Det har funkar så många gånger förr.... Synd bara att jag vet att det inte kommer att funka i just denna situation...

"ååå, sylvia! lyssna på denna låt, den är grymt bra!"
*tittar på ipoden* Rooney - "When did your heart go missing?"
awkward säger jag bara.

Biologin kallar!

Too good to be true?

Jag har just kommit fram till att jag och Filifjokan i Tove Janssons novell; Det osylinga barnet är skrämmande lika. Jag vet att hon bara är en karaktär i en barnbok, men ändå. xD Efter gårdagens alla händeleser är det nu mer eller mindre bekräftat; jag är inte bara paranoid, utan virrig också... Precis som Filifjonkan är jag helt övertygad att någonting fel strax kommer att inträffa bara för att jag haft sån flyt och varit alldeles jätte glad.
"Jag vet hur det är i alla fall. Såhär fridfullt är det altid ut före en katastrof."

Anyway, gårdagen;
vaknade tidigt, och kunde inte somna om, så jag tänkte att jag kunde vara duktig och greja med min svenska Internal, men det hela slutade med att jag städade hela källaren, eftersom jag inte pallade skriva. Igår va helt enkelt just en sådan dag som lämpar sig bäst till att leka hemmafru! Tvätta och städa för fulla bullar. ;D
Vid tolv-tiden drog jag sedan ner till stan för att träffa E och P, fin dag utöver när vi mötte ett helt gäng nynazister på väg mot torget.. Sånt skrämmer mig... Jag lyckades dock lugna ner mig, och resten av dagen tillbringades vid hamnkanalen med bland annat choclate chip cookies och peanut butter! xD

Vid fem-tiden drog jag hem till mig igen, istället för att åka till Bankeryd senare på kvällen och festa med M stannade jag hemma. Det var absolut inget fel på det, snarare tvärtom. Nästan för bra... Nu är jag sådär äckligt lycklig... Och letar därför efter fel som inte existerar.
"Det är inte så lätt att trösta en filifjonka som har gripits ab panik och inte vet varför"
Lite så är det nog med mig också, men tydligen finns det vissa som lyckas... Det är i och för sig bara bra, men samtdigt så skrämmer det mig.

Dagen blir med S och L. Perfekt på alla sätt och vis<3
Länge sedan alla tre sågs samtidigt.
Men först ska jag skriva klart svenskan.

image42


RSS 2.0